Momčad Varaždina priprema se za nedjeljni prvenstveni susret s Hajdukom u Splitu Foto: Dražen Novosel

Toplak uoči Hajduka: Želim da budemo hrabriji nego protiv Osijeka

| 25.9.2020. u 13:12h | Objavljeno u Sport

Nogometaše Varaždina u nedjelju, u sklopu 6. kola HT Prve lige, očekuje susret s Hajdukom na Poljudu. Posljednji međusobni susret ovih dviju momčad na splitskom stadionu, završio je pobjedom Varaždina 3:2.

- Ovo je nova utakmica i novo prvenstvo, ali ugodno je imati iza sebe takav rezultat s Poljuda jer to znači da bi igrači trebali vjerovati da se u Splitu može pobijediti Hajduk i da se takav rezultat može ponoviti. Hajduk je sigurno iscrpljen i potrošen u nadmetanju protiv Galatasaraya, ali kao što sam rekao i prije utakmice s Osijekom ako mi to ne potenciramo, ako se mi ne nametnemo u određenim dijelovima utakmice onda taj umor neće doći na vidjelo. Želim da budemo hrabriji nego protiv Osijeka, da budemo točniji pasu i u iznošenju lopte te da budemo opasni jer ako nećemo biti takvi onda će nas Hajduk stiskati i imat ćemo puno problema na ovom susretu na kojem će Hajduk imati i pomoć gledatelja - rekao je trener Varaždina Samir Toplak.

Dosta je problema s ozljedama u varaždinskom sastavu, tako da Toplak neće imati nimalo lagan posao prilikom određivanja sastava kojeg će suprotstaviti Hajduku.

- Prorijeđena nam je obrana, koja nam je na aparatima, umjesto osam imam četiri igrača s time da je upitno hoće li igrati Urata. Veliki su problemi, u dva tjedna smo ostali bez tri stopera, Rodina, Novoselca i Grgeca, tako da moramo brzo reagirati i jedva čekamo prvenstvenu pauzu da se pokušamo oporaviti i ekipirati - rekao je Toplak.