Trener Varaždina Samir Toplak bio je zadovoljan igrom i rezultatom svoje momčadi u ogledu s Rijekom Foto: Krešimir Đurić

Toplak: Izuzetno dobro odrađena utakmica, skidam kapu cijeloj ekipi na dobroj obrani

| 13.6.2020. u 09:00h | Objavljeno u Sport

U susretu 28. kola HT Prve lige sinoć je momčad Varaždina osvojila veliki bod odigravši bez golova u nadmetanju sa sastavom Rijeke, momčadi koja se bori za drugo mjesto na tablici i izlazak na europsku scenu, dok se varaždinska ekipa bori za ostanak u najelitnijem društvu.

- Izuzetno dobro odrađena utakmica u svim pogledima, od pristupa, koncentracije, skautirali smo momčad Rijeke do bola i igrači su traženo proveli na terenu. bojao sam se jer izuzetno čudan sustav igraju i teško je sve to zatvoriti, ali su se naši krilni igrači potrošili u obrani. Ono što bih htio, a što mi nedostaje je da naši igrači prepoznaju odlučnost prema naprijed da bi dobili utakmicu. Takvu utakmicu moraš dobiti kod kuće sa samo malo više hrabrosti i odlučnosti naprijed, ali skidam kapu cijeloj ekipi na dobroj obrani, na sačuvanom golu. Veliki bod kao poticaj možda ne matematički da idemo dalje. Bitno je ne uči u negativnu seriju, nismo više zadnji, kada sam došao bili smo u banani tako da se polako dižemo. Samo me ozljede zabrinjavaju jer sada je opet Tkalčić ozlijedio nogu, ali nakon ovog boda sve je puno lakše i idemo dalje - komentirao je nakon sinoćnjeg susreta vidno zadovoljan trener Varaždina Samir Toplak.

Trener Rijeke Simon Rožman rekao je da je njegova momčad jako loše ušla u utakmicu.

- Bili smo mekani u duelu i bilo je puno loših stvari. Najviše me brinu ozljede jer na ovom je susretu pet igrača napustilo teren zbog udaraca. Imali smo problema, pokušavali smo različite rotacije da bi dignuli ekipu, ali jednostavno nismo bili energetski na razini koja bi zadovoljavala. Na kraju osvojen je bod, glava gore i idemo dalje - kratko će Rožman o susretu.