Trener Varaždina Samir Toplak danas će ćetvrti put u ovom prvenstvu voditi svoju momčad u susretu protiv sastava Gorice Foto: Dražen Novosel

Toplak: Bitno bi nam bilo da povedemo, pa da vidimo kako će se onda utakmica odvijati

| 4.3.2020. u 09:42h | Objavljeno u Sport

Utakmicama 25. kola jučer je nastavljeno natjecanje u HT Prvoj ligi. Rijeka je jučer na Rujevici pobijedila Inter iz Zaprešića 4:1, a Lokomotiva je bila bolja od Slaven Belupa 3:0. Momčad Varaždina će danas u 17 sati na svom stadionu ugostiti šestoplasiranu Goricu. Varaždin eventualnom pobjedom danas ima prilike pobjeći sa začelja tablice,

Stoper Varaždina Matej Senić vjeruje da će u današnjem susretu rezultat biti povoljniji nego što je bio u dosadašnja dva ogleda s Goricom u ovom prvenstvu, kada su pretrpjeni porazi.

- Igrali smo dva puta s Goricom, u Varaždinu smo izgubili 3:0, Lovrić je postigao gol iz prvog slobodnog udarca nakon čega smo psihološki pali, a u Gorici smo primili gol u završnici susreta. Vjerujem u svoju ekipu, trenera i ostale trenere da ćemo danas pobijediti i vratiti se na tablici tamo gdje nam je mjesto. Raspoloženje u svlačionici je jako dobro,a ja dajem maksimum i na treningu i na utakmici, a na treneru je da odredi tko će igrati - rekao je Senić.

Trener varaždinskog sastava Samir Toplak, koji će danas četvrti put sjediti na klupi u nadmetanju protiv Gorice u ovom prvenstvu, ističe da je današnja utakmica izuzetno bitna

- O Gorici znam sve, naravno to nije Gorica od prošle godine, puno je promjena u sastavu, puno je novih igrača a i promjena trenera govori u prilog tome. U ovom sam trenutku fokusiran an svoju ekipu, polako dobijamo određene konture, neki se igrači ustaljuju u momčadi i to je ono što bih htio, da imamo 7-8 igrača koji nose sve i ne mijenjaju se puno, osim zbog ozljeda. U ovom trenutku tražim drugog zadnjeg veznog koji će biti u paru s Bajandouhom, a i vidjet ćemo hoće li moći zaigrati Tkalčić, koji je ozlijeđen u Koprivnici.Sve ostalo bit će isto kao i u Koprivnici jer su to igrači zaslužili, svojim pristupom protiv Slaven Belupa. Negdje nas rezultat mora nagraditi, a mislim da nas je do sada premalo nagradilo - rekao je trener Varaždina Samir Toplak.

- Bitno bi nam bilo da mi povedemo pa da vidimo kako će se onda utakmica odvijati, a još bi nam bitnije bilo da mi se utakmica odvija na način da ne budem primoran raditi neplansku izmjenu, kao što sam morao na prethodnim susretima, a što mi smanjuje manevar s klupe i određene taktičke poteze - naglasio je Toplak.

Varaždin je u Koprivnici imao glasnu podršku s tribina, a pomoć publike će i danas biti potrebna.

- Hvala navijačima koji su došli na susret u Koprivnici i dali nam veliku podršku, bili su nam 12. igrač. I danas očekujem dobro popunjene tribine, daj Bože da uzmemo tri boda i da zajedno s navijačima nakon susreta proslavimo pobjedu - zaključio je Senić.