Pripremam ekipu da bude jača od toga, da budu na višem nivou od tih odluka jer mi to možemo, rekao je Toplak Foto: Dražen Novosel

Toplak: U situaciji kojoj jesmo najviše smo zbog katastrofalnih odluka sudaca na našu štetu

| 27.11.2020. u 13:00h | Objavljeno u Sport

U sklopu 13. kola HT Prve hrvatske nogometne lige momčad Varaždina će sutra na svom stadionu u 15 sati ugostiti sastav Istre 1961.

- Očekujem da nastavimo ovu stabilnu igru koju imamo. Tvrdim i dalje da imamo igru, imamo glavu i rep, međutim, realizacija nam je izuzetno loša, primamo lagane golove i to se onda vidi, a na sve to se nadovezuju neobjašnjive sudačke odluke. Moram to opet napomenuti jer nitko ne reagira, a mi se najviše zbog toga nalazimo u toj situaciji gdje jesmo, zbog takvih katastrofalnih odluka na našu štetu. Pripremam ekipu da bude jača od toga, da budu na višem nivou od tih odluka jer mi to možemo. Imali smo šanse koje nismo realizirali, znači mi moramo gledati da to odradimo kako spada pa da nam ni takve odluke ne mogu ništa - .rekao je trener Varaždoina Samir Toplak uoči sutrašnjeg nadmetanja.

U momčad se vraćaju Urata i Senić, kojih nije bilo u Velikoj Gorici zbog tri žuta kartona.

- Otpao je Memija, Drožđek nam je još uvijek u outu, neće igrati ni Kolarić, kao ni Zelenika, ali nam se vraćaju Urata i Senić koji su naša velika snaga. Ne kukam za onima kojih nema, vidjeli ste u Gorici, kada smo bez pet standardnih igrača odigrali dobru utakmicu. Imamo kadar takav kakav imamo i neka se svi bore za svoju poziciju - rekao je Toplak.

Sutrašnje nadmetanje ima veliki značaj za obje momčadi,pretpoosljednji Varaždin i posljednjeplasiranu Istru 1961, koja također ima 8 osvojenih bodova, ali i utakmicu manje.Varaždin je u prvom susretu ove sezone pobijedio na stadionu u Puli rezultatom 1:0.

- Očekujem jako tešku utakmicu zbog pritiska, očekivanja. Pokleknuli smo dva puta u takvim utakmicama protiv Slavena Belupa i Šibenika kod kuće. Naučili smo nešto iz toga,da moramo biti punp pametniji i natjecateljski raspoloženiji da sutrašnju utakmicu dobijemo. Nama bi sutrašnja pobjeda puno više značila jer bi onda imali stvarno veliku šansu da budemo još jedan bod ispred u nekom međusobnom omjeru. Mi bi s pobjedom zaliječili puno rana i jednostavno bi napravili neku razliku. Naravno i Istra razmišlja o svemu tome s time da bi oni sigurno bili zadovoljni i s bodom. Teška utakmica, teška i za pripremati zbog situacije s Covidom, gdje si u svakodnevnoj neizvjesnosti. Dosta je tu smušenosti, improvizacije, ali pokušamo se prilagoditi. Očekujem od igrača od koje ćemo poslati na teren da budu ratnici, da budu fanatici i da pristup bude kao u zadnjih par utakmica - zaključio je trener Toplak.