Lokomotiva ima izuzetnu individualnu kvalitetu koja je dobro uglazbljena u momčadski duh, rekao je trener Varaždina Samir Toplak Foto: Dražen Novosel

Toplak uoči Lokomotive: Pokazali smo da možemo igrati protiv svake ekipe, pa i protiv najjačih

| 30.6.2020. u 12:51h | Objavljeno u Sport

Nogometaši Varaždina večeras će sklopu 32. kola HT Prve lige od 18 sati i 55 minuta biti gosti Lokomotive na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu. Bit će to nadmetanje trećeplasiranog domaćina, koji se bori za drugo mjesto i kvalifikacije za Ligu prvaka i osmoplasiranih Varaždinaca, koji su u nastavku prvenstva, nakon prekida,osvojili 10 bodova i imaju četiri boda više od devetoplasirane Istre 1961.

Od svoje ekipe opet očekujem da opet bude na nivou pristupa i igara koje smo dosad imali. Bitno mi je da imamo glavu i rep, da budemo opasni prema naprijed, da se znamo braniti, jwe ovaj protivnik to zahtijeva, to je izuzetno dobra ekipa. Ako budemo na tom nivou sigurno možemo i nešto očekivati. Pokazali smo da možemo igrati protiv svake ekipe, pa i protiv najjačih, a Lokomotiva je stvarno jedna od najjačih. Imaju izuzetnu individualnu kvalitetu koja je dobro uglazbljena u momčadski duh. Jako ih poštujem i mislim da su najopasniji od svih ovih protivnika zbog toga jer nemaju pritisak da baš moraju biti drugi. To je velika opasnost za sve protivnike. Ujedno meni i mojoj ekipi izazov da vidimo protiv takve ekipe na kojem smo nivou – rekao je trener Varaždina Samir Toplak.

Podsjetio je da je Varaždin protiv Lokomotive nedavno odigrao dvije prijateljske utakmice, u kojima je njegov sastav u određenim dijelovima susreta pokazao da može biti ravnopravan Lokomotivi. Zbog tri žuta kartona u sastavu Varaždina danas neće biti Stolnika, a neizvjesni su Drožđek i Teklić, koji su imali problema s ozljedama još u utakmici protiv Intera.

Imamo tri-četiri igrača koji su skrenuli pozornost na sebe, koji su s klupe dobro reagirali i sigurno da zaslužuju da krenu od prve minute. Na njima je da to iskoriste i opet ćemo dobiti na nekoj širini – zaključio je Toplak.