Trener Varaždina Samir Toplak za susret s Rijekom neće imati na raspolaganju četiri igrača Foto: Dražen Novosel

Toplak: Imam plan kako igrati protiv sustava Rijeke

| 10.6.2020. u 10:17h | Objavljeno u Sport

U sklopu 28. kola HT Prve lige momčad Varaždina u petak u 18 sati i 55 minuta na Gradskom stadionu u Varaždinu očekuje susret protiv momčadi Rijeke.

- Dinamu nismo uspjeli otkinuti bod iako nam se nudio u određenim trenucima drugog poluvremena, ali to nismo iskoristili. Naravno, ne možeš Dinamu stvoriti pet - šest prilika da bi uzeo bod. Taj susret je iza nas i idemo pokušati iznenaditi drugog favorita, koji ima šest pobjeda zaredom. Imamo se za nešto uhvatiti, ima materijala, ali trebamo biti odlučniji i imati više vjere u sebe, kao što je bilo u drugom poluvremenu, kada smo otpustili kočnice. Uoči susreta s Dinamom rekao sam igračima neka igraju nogomet, neka se opuste, samo trebaju odraditi obranu, koja nije stvar kvalitete, već želje i volje. Nadam se da će doći do toga da će otpustiti kočnice i da ćemo iznenaditi jednog od favorita,a uvjeren sam da u prve tri, teške utakmice,nećemo ostati bez bodova,što ne bi bilo dobro jer je poslije teško pripremati sastav za susrete koje dolaze - rekao je na današnjem susretu s novinarima u klubu trener Varaždina Samir Toplak.

Na utakmici s Rijekom u sastavu Varaždina neće biti Drožđeka,koji ima tri žuta kartona, zbog ozljeda će izostati Djou, Kolarić i Tkalčić, četiri igrača koja bi, po riječima Toplaka, sigurno bila među prvih 11.

- Iz ove kože ne možemo i nećemo kukati. Široki je kadar i neka igrači koji su bili u drugom planu iskoriste svoju šansu. Jako je malo kola do kraja i ako dobro odigramo protiv Rijeke rezultat će biti pozitivan. Logično je da neću puno mijenjati u sastavu. Intezivno pripremamo taktički dio za utakmicu u petak s obzirom na sustav u kojem Rijeka igra i dobro u njemu djeluju. Moramo biti pažljivi da u ova dva dana usvojimo neke zahtjeve jer imam plan kako igrati protiv sustava Rijeke,kako se braniti i kako napadati, međutim, igrači u dva dana trebaju sve pohvatati - naglasio je Toplak.

Susret s Rijekom trebala bi biti posljednja utakmica na Gradskom stadionu u Varaždinu bez gledatelja, s obzirom na jučerašnju Odluku nacionalnog Stožera CZ kojom se od 15. lipnja 2020. godine,a s obzirom na vrlo dobru epidemiološku situaciju,omogućava održavanje sportskih natjecanja uz prisustvo gledatelja. 

Budući da je još uvijek potreban oprez Hrvatski zavod za javno zdravstvo izradit će preporuke o načinu na koji će gledatelji moći biti prisutni na sportskim natjecanjima. Suklano odluci prvi susret s gledateljima na Gradskom stadionu u Varaždinu bit će 20. lipnja u 21.05 sati kada će u sklopu 30. kola HT Prve lige gost biti izravan konkurent u borbi za ostanak pulska Istra 1961.

- Neka bude dozvoljeno da na naš stadion može doći 30-40 posto od toga kapaciteta bilo bi fantastično, a mi moramo napraviti dobru atmosferu, da nam navijači budu zaista vjetar u leđa i da igrači osjete da nisu sami. Često sam u gradu i osjećam kako grad diše,a svi bi htjeli, ne samo u Varaždinu, da Varaždin ostane u prvoligaškom društvu. Varaždin je grad nogometa i dat ćemo sve da ostanemo u ligi, ja sam uvjeren u to, a s gledatljima će nam biti puno lakše - zaključio je Toplak.