Tomislav Štimac dobio priznanje Udruge trenera HRS-a za doprinos razvoju rukometa

| 18.5.2022. u 10:22h | Objavljeno u Sport

Varaždinski rukometni trener Tomislav Štimac (67) primio je u Poreču, prilikom nedavnog održavanja središnjeg trenerskog seminara, priznanje Udruge trenera HRS-a za doprinos razvoju rukometa u Republici Hrvatskoj. Priznanje mu je uručio proslavljeni hrvatski trener i predsjednik Udruge Lino Červar.

Štimac je u rukometu bez prekida od 1969 godine, osim četiri godine stanke, kada je, kao dragovoljac, bio sudionik Domovinskog rata.

Igračku karijeru počeo je u Varteksu, gdje je igrao punih 18 sezona, a nakon toga sedam je sezona nosio dres niželigaša RK Varaždina 47.

Trenersku karijeru počeo je u sezoni 1979./1980., kada je na Kineziološkom fakultetu diplomirao rukomet, a paralelno s aktivnim igranjem za momčad Varteksa u Drugoj saveznoj ligi bio je i trener mlađih kategorija u klubu.

Završetkom igračke karijere, u sezoni 1989/1990., angažiranije se posvetio trenerskom poslu. U Varteksu je trenirao mlađe kategorije kao i prvu momčad, sezonu i pol bio je i trener prve momčadi Ivančice, šest sezona pomoćni trener i tri mjeseca trener prve ekipe GRK Varaždin 1930, s kojom je igrao u finalu hrvatskog Kupa.

Od sezone 2014./2015. je u ŽRK Koka gdje je bio pomoćni trener Vladimir Canjugi, a trenirao je i mlađe kategorije kluba. Trenutno je u ŽRK Koka službeni predstavnik kluba na utakmicama mlađih kategorija varaždinske ekipe.