Tko stoji iza Međimuraca zbog kojih HNS-u prijeti velika kazna? Foto: ilustracija

Tko stoji iza Međimuraca zbog kojih HNS-u prijeti velika kazna?

Varaždinske vijesti | 15.9.2023. u 09:08h | Objavljeno u Sport

Disciplinska komisija UEFA-e pokrenula je još jedan postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza i zbog ponašanja navijača na utakmici europskih kvalifikacija između Armenije i Hrvatske koja je odigrana u Erevanu.

HNS je prijavljen prema članku 16. Disciplinskog pravilnika UEFA-e zbog neprimjerenog ponašanja navijača. Prema izvještaju delegatkinje, oko 20 navijača koji su kupili ulaznice na crnom tržištu, a za koje se sumnja da su iz Hrvatske, sudjelovalo je u tučnjavi s armenskim navijačima na južnoj tribini, pišu Sportske novosti na svom portalu.

HNS se očitovao kako nema podatke o identitetu tih osoba.

Protiv HNS-a tako se ovog časa vode čak dva disciplinska procesa, prijeti mu i igranje pred zaključanim vratima prvu sljedeću utakmicu s Turskom u Osijeku i financijska kazna.

I dok je priča iz Erevana pomalo mistična jer još nitko nije kazao o kojim se to “navijačima” radi, mladići koji su tri dana ranije na Rujevicu donijeli ustašku zastavu, što je predmet prvog postupka, sa sjevera su Hrvatske iz sela koja se nalaze u okolici Čakovca na pravcu prema Varaždinu, hrvatski državljani, Hrvati po nacionalnosti, najmlađi od trojice koje je policija privela na stadionu je 2000. godište.

Prema evidenciji o prodanim ulaznicama za nogometne utakmice, u posljednjih 13 godina nisu na svoje ime kupili niti jednu kartu za niti jedan susret Hrvatske, Dinama, Hajduka niti Rijeke.

Za ogled na Rujevici također nisu imali ulaznice na svoje ime, prema onome što znamo neslužbeno iz policijske istrage kazali su kako su ih dobili, ali nisu htjeli otkriti od koga.

Branili su se tezom kako nisu znali da je to zabranjene zastava. Protiv njih je podnesena prekršajna prijava, nakon čega su pušteni kući. No, HNS je najavio da će ih tužiti za naknadu štete, objavio je portal Sportskih novosti.