Tko je Radislav Gidženov, bugarski nogometni sudac, koji će dijeliti pravdu na susretu Varaždina i Gorice? Foto: ilustracija

Tko je Radislav Gidženov, bugarski nogometni sudac, koji će dijeliti pravdu na susretu Varaždina i Gorice?

Varaždinske vijesti | 30.8.2022. u 14:12h | Objavljeno u Sport

Tko je Radoslav Gidženov, bugarski nogometni sudac, koji će biti prvi inozemni sudac koji će suditi utakmicu najellitnijeg ranga hrvatskog klupskog nogometa i to subotnje nadmetanje 8. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige između Varaždina i Gorice.

Kako piše portal germanijak.hr Gidženov nije sudio nijednu međunarodnu utakmicu, ovo će mu biti prva. Nijednom nije arbitrirao u nekom internacionalnom natjecanju, odnosno bio je nekoliko puta samo četvrti sudac.

Ali, pričali smo s bugarskim kolegama novinarima, rekli su nam da dosad nije imao nikakvih sudačkih skandala, velikih previda i afera. Baš je sinoć sudio utakmicu CSKA - CSKA 1948.

Derbi dva sofijska CSKA-a, prvi je onaj 'pravi', drugi su osnovali navijači iz nekog svog protesta. 'Pravi' CSKA je pobijedio 2:1, jedan gol zabio s bijele točke. Kazneni udarac bio je, kažu kolege, 50:50, a crveni karton za 'navijački CSKA' opravdan. Igrač je napao dječaka, skupljača lopti i dobio drugi žuti. Repova većih nema, kao ni iza dosadašnjih njegovih arbitraža.

No, ono što je posebno zanimljivo u vezi s njim jest nadimak. Zovu ga Playboy! Kažu, s razlogom. Naime, Gidženov u Bugarskoj više privlači klikove svojim vezama i 'prijateljstvima', nego nekim kontroverznim odlukama na terenu. Talentiran je sudac, ali talentiran je i izvan terena. Tako se zna da je bio u prijateljskom odnosu, možda i nešto više, s bivšom bugarskom tenisačicom Elicom Kostovom, a sad ljubi, kažu tabloidi, fitness trenericu i model Theodoru Beatrice. I već je 'zaslužio' one naslove u stilu: 'Više se i ne skrivaju...' Znači da je vrlo poznat. I često je u Bugarskoj baš on tema, kad ga najavljuju za neku važnu utakmicu u medijima ističu taj njegov nadimak - Playboy. Ovu utakmicu sudit će Playboy... I slično, objavio je portal germanijak.hr