Tip Top iz Nedeljanca i Kugla iz Šemovca nastupili na ekipnom PH u elektroničkom pikadu

Varaždinske vijesti | 2.5.2022. u 10:29h | Objavljeno u Sport

U Karlovcu je prvi put organizirano ekipno prvenstvo Hrvatske u elektroničkom pikadu. Ovo najmasovnije natjecanje održavalo se u školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Dubovac.

Na prvenstvu je sudjelovalo 600 natjecatelja iz cijele Hrvatske objedinjenih u 92 ekipe, a Varaždinsku županiju predstavljali su prvaci A lige, ekipa Tip Topa iz Nedeljanca, te prvaci B lige, ekipa Kugle iz Šemovca.

Ekipa Tip Topa nastupala je bez svog najboljeg igrača Daria Strmečkog, ali im je malo sportske sreće nedostajalo za osvajanje trećeg mjesta.

Početak u skupinama A lige započeli su pobjedama 10-6 protiv ekipe Red Carpet i Agram, te su se pobjedama plasirali u završnicu natjecanja, gdje su prvi susret protiv Svete Ane izgubili rezultatom 9-3, te su putem repasaža zaredali dvije pobjede protiv Sesveta 9-4, te protiv Zaprešića 9-3, čime su se plasirali u idući dan natjecanja i četvrtfinale lijeve strane.

Tamo su imali vrlo neizvjestan meč protiv Dioklecijana, te su u završnici izgubili rezultatom 9-4 i osvojili odlično 5. mjesto.

Iduću priliku Varaždinski pikadisti imaju na državnom natjecanju u klasičnom pikadu, koje se održava 14.05 u Zagrebu, a naš savez predstavljaju ekipe Tip Top-a i Starog Mlina.

Ekipi Kugle ovo je bio prvi nastup na tako velikom prvenstvu, te su u skupini B lige nastupali sa ekipama Stars i Gospođe gdje su zabilježili dva poraza rezultatom 10-6 i ispali iz daljnjeg natjecanja.