Teo Bartolec i Vito Nušak u kvalifikacijama završili svoj nastup na Europskom prvenstvu u Münchenu

| 20.8.2022. u 08:34h | Objavljeno u Sport

Hrvatski juniori, članovi varaždinskog Gimnastičkog kluba Vindija Teo Bartolec i Vito Nušak jučer su završili svoj nastup u kvalifikacijama Europskog prvenstva u Münchenu.

Teo Bartolec (16) zauzeo je 37. mjesto sa 12.900 bodova, dok je njegov dvije godine stariji klupski kolega Vito Nušak bio 51. (12.633) u konkurenciji 109 parteraša.

- Zadovoljan sam, jedan korak me koštao veće ocjene, možda i finala, ali sve u svemu za mene je ovo prvo ovako veliko natjecanje, ogromno iskustvo i sretan sam kako sam to odradio. Predivan je bio osjećaj nastupiti ovdje. Ništa, idemo doma dalje raditi, učiti nove elemente i pripremati se za Svjetsko juniorsko prvenstvo sljedeće godine- rekao je Teo Bartolec, učenik uskoro 2. razreda varaždinske gimnazije.

- Napravio sam cijelu vježbu bez pada, to mi je bio cilj. Imao sam neke greške, moglo je biti puno bolje, ali ne mogu biti nezadovoljan. Mislim da je cijelom našem timu pomoglo to što smo prije nekoliko tjedana nastupali na EYOF-u, tamo smo probili led velikih natjecanja pa je ovdje bilo mrvicu lakše. Iako je ovo jače natjecanje. Meni je ovo zadnja juniorska godina, sad me čeka još teži posao i borbe sa seniorima, lov na norme za velika natjecanja. Veselim se tim novim izazovima - izjavio je maturant Vito Nušak.