Tanja Perec (lijevo) na pobjedničkom postolju

Tanja Perec viceprvakinja Hrvatske u gađanju zračnom puškom na 10 metara

| 19.3.2018. u 09:35h | Objavljeno u Sport

Članica Streljačkog društva Varaždin Tanja Perec postala je viceprvakinja Hrvatske u gađanju zračnom puškom na 10 metara. Prvenstvo Hrvatske održano je u Malinskoj, u organizaciji Športskog streljačkog kluba Dub. Perec je osnovnim rezultatom od 621,8 krugova osigurala plasman u finale na drugoj poziciji, koju je zadržala i nakon finala.

Tim je rezultatom potvrdila svoju kvalitetu, kao i normu za odlazak na Svjetske kupove, od kojih će jedan biti potkraj travnja u Changwonu u Južnoj Koreji, gdje će se održati i Svjetsko prvenstvo potkraj kolovoza ove godine, a na kojem će se dijeliti prve kvote za predstojeće Olimpijske igre, a drugi će biti u svibnju u Münchenu.

Osim Perec, na državnom je prvenstvu nastupila još jedna članica varaždinskog kluba Vida Puškadija, također u gađanju zračnom puškom na 10 metara, zauzevši 20. mjesto s rezultatom 603,3. Sudjelovao je i Leon Klobučarić u disciplini zračna puška 10 metara, ostvarivši rezultat od 574,8 krugova i zauzevši 12. mjesto u B hrvatskoj ligi.

Perec je krajem veljače sudjelovala i na Europskom prvenstvu u Mađarskom Gÿoru, gdje je s rezultatom od 623,6 krugova zauzela 18. mjesto. Za ulazak u finale bilo je potrebno 625,0 krugova, a Perec je nedostajalo samo malo sreće da ostvari još veći uspjeh. Međutim, pred njom su novi izazovi, nastupi na Svjetskim kupovima, Svjetskom prvenstvu, brojnim međunarodnim natjecanjima na kojima se očekuju još bolji rezultati.