FOTO Tanja Perec, Enes Garibović, ŽRK Koka i HK Vindija najbolji sportaši u 2016. Foto: Krešimir Đurić

FOTO Tanja Perec, Enes Garibović, ŽRK Koka i HK Vindija najbolji sportaši u 2016.

| 30.1.2017. u 19:45h | Objavljeno u Sport

Za najboljeg sportaša grada Varaždina u 2016. godii izabran je karatist Enes Garibović, koji je titulu ponio i prošle godine, za najbolju sportašicu izabrana je streljačica, sudionica OI u Riju de Janeiru Tanja Perec, najbolji muški klub je Hrvački klub Vindija, dok je najbolji ženska ekipa seniorski sastav ŽRK Koka. Za najboljeg sportaša s invaliditetom imenovan je plivač Karlo Rajković, koji je bio najbolji i prošle godine, a najbolji klub je Varaždinsko sportsko društvo gluhih -sekcija Pikado.

Nagrade najboljima u varaždinskom sportu za 2016. godinu uručena su večeras na 54. svečanosti proglašenja najboljih sportaša grada Varaždina za 2016. godinu, koja je održana u varaždinskom HNK, u organizaciji Zajednice sportskih udruga grada Varaždina.

Najveće nade varaždinskog sporta su atletičarka Ana Majdak, članica AK Sloboda i streličar Alen Remar,član Varaždinskog streličarskog kluba. Na večerašnjoj svečanosti dodjeljena su i priznanja Zajednice, diplome, zlatne plakete, godišnja nagrada sportski djelatnik godine, trener godine i školski sportski djelatnik godine. 

Uručena su i priznanja  „Sportski uzor škole“, kojeg između  sebe biraju učenici u svakoj varaždinskoj osnovnoj školi. Ta se priznanja dodjeljuju od 2010. godine.

Izbor najboljih u varaždinskom sportu pokrenut je iz redakcije Varaždinskih vijesti, a priznanja najboljim varaždinskim sportašima prvi put su dodijeljena 1954. godine. Tada je uslijedila stanka do 1960. No i šezdesetih godina dodjela nije bila redovita, sve do 1967.

Od te godine nadalje dodjela nagrada najboljim sportašima Grada Varaždina organizira se bez prekida, u organizaciji Zajednice sportskih udruga grada Varaždina.