Sutra se u Beletincu igra prva finalna utakmica Kupa ŽNS-a, što očekuju treneri Bednje i Varteksa Foto: Dražen Novosel

Sutra se u Beletincu igra prva finalna utakmica Kupa ŽNS-a, što očekuju treneri Bednje i Varteksa

| 14.5.2024. u 10:47h | Objavljeno u Sport

Sutra se na igralištu Kod mosta u Beletincu, od 17 sati i 30 minuta, igrat će se prva finalna utakmica Kupa ŽNS-a između domaće Bednje i varaždinskog Varteksa. Uzvratni susret bit će na stadionu Sloboda u Varaždinu,5. lipnja od 18 sati.

Bez obzira na rezultat u finalu, oba su se kluba plasirala u pretkolo hrvatskog Kupa. Bednja i Varteks sastali su se u finalu Kupa ŽNS-a prije dvije sezone, 11. lipnja 2022., na Sportskom centru u Jalžabetu. Slavio je Varteks 1:0, golom Ivana Sabljića u 70. minuti nadmetanja, koji je time osvojio prvi trofej županijskog Kupa. Momčad Bednja do sada je dva puta osvajala županijski Kup.

Trener Bednje Andrija Balajić respektira momčad Varteksa.

- Sigurno da su favoriti igraju u višem rangu, kvalitetnija su momčad od nas, ali dvije su utakmice i sve je moguće. Da se igra jedna utakmica možda bi imali malo veće izglede za osvajanje Kupa, a kada su dvije utakmice obje će momčadi malo kalkulirati za uzvratni susret, u kojem će se riješiti pitanje pobjednika. Gledajući trenutačnu formu oba finalista ne drže kontinuitet igara jer u gostima ne postižu rezultate kojima su se nadali. Varteks ima veću širinu klupe, a Bednji kada nedostaju dva-tri glavna igrača onda to teško možemo nadoknadit Dvije su utakmice, dat ćemo sve od sebe, analizirat ćemo Varteksa gdje je najopasniji, pogledat ćemo im mane i pokušati iskoristiti - rekao je Balajić.

I trener Varteksa Zoran Vukelić biranim riječima govori o momčadi s kojom će se njegova ekipa sastati u finalu.

- Bednja je top ekipa, koja bi i u našem rangu natjecanja vjerojatno bila među prvih pet momčadi. U Kupu nema favorita jer više smo puta bili svjedoci da su prvoligaši znali ispadati u Kupu od niželigaša, od momčadi koji se natječu u dva ranga nižem stupnju natjecanja. Respektiram kolegu Balajića, s kojim sam se susretao već u prvom navratu mog boravka u Varteksu. Tada je bio trener Rudara iz Murskog Središća i pokazao se kao vrstan i kvalitetan stručnjak i znam što nas očekuje u srijedu u prvom susretu - rekao je Vukelić.

I dok Bednji susret dolazi nakon nedjeljnog ogleda s Mladosti iz Margečana, Varteks dolazi u Beletinec nakon utakmice u Pitomači.

- Varteksu želim puno sreće u prvenstvu, da izbore plasman u viši rang jer su to zaslužili. Imaju odličnog trenera Vukelića i njegovog pomoćnika Trojaka. Mislim da će umor uoči prvog susreta kod nas više biti prisutan jer nemamo širinu klupe, dok je Varteks ima. Tko se manje potrošio u prvenstvu ima veće izglede u srijedu. Među igračima obje momčadi bit će prisutan voljni momenat, koji bi mogao presuditi pobjednika - smatra Balajić.

- Tempirali smo formu za završnicu jer smo znali što nas očekuje i nama je svaka utakmica kao da je finalna. Idemo utakmicu po utakmicu, prvo smo se prošli tjedan pripremali za ogled u Pitomači, a od nedjelje se spremamo za kup susret s Bednjom - naglasio je Vukelić.

Iako je susret u Beletincu tek “prvo poluvrijeme” finala, oba trenera imaju želje vezano uz rezultat utakmice u srijedu.

- Samo ne primiti gol, a dobar je svaki pozitivan rezultat, samo da ne izgubimo. Bio bih zadovoljniji s 0:0, nego s rezultatom 5:5, ali i da se slučajno izgubi s golom razlike to neće biti nekakva prednost. Kada bi pobijedili i ne bi primili gol imali bi psihološku prednost pred uzvrat - zaključio je Balajić, koji u sastavu neće imati četiri-pet igrača iz prve momčadi.

- Bit će teška, tvrda utakmica, a bilo bi idealno da u Beletincu ne primimo gol. Mislim da domaćinstvo prvog i uzvratnog susreta u finalu Kupa ništa ne znači jer ako izuzmemo Varaždin Varteks i Bednja su dvije najkvalitetnije momčadi u varaždinskoj regiji - zaključio je Vukelić.