Sutra počinje 32. izdanje cross-lige Drava, druge najstarije trkačke lige u Hrvatskoj

Varaždinske vijesti | 3.4.2024. u 10:54h | Objavljeno u Sport

U četvrtak 4. travnja, kod kupališnog mosta na Dravskom odvodnom kanalu počinje 32. izdanje cross-lige Drava, druge najstarije trkačke lige u Hrvatskoj.

Liga počinje u 18 sati kada startaju trkači, hodači i nordijski hodači na 2000 metara , deset minuta kasnije, u 18.10 sati starta utrka na 5600 metara , a par minuta kasnije i najatraktivnije utrke djece na 400 i 800 metara.

Prijave počinju od 16.30 sati kod mosta na kanalu i bilo bi dobro da svi zainteresirani dođu malo ranije da pravovremeno obave prijavu.
Startnina za cijelu ligu iznosi 20 eura, dok je za svako pojedinačno kolo 3 eura. Sva kola lige za utrke djece iznose 4 eura, dok je izrada novog startnog broja 2 eura.

Liga traje 10 kola na proljeće i 5 kola na jesen, pravila o bodovanju su ostala ista kao i prijašnjih godina i možete ih naći na stranicama www.tkmarathon 95.hr, kao i sve ostale informacije vezane za ligu.

Natavljamo i tradiciju kojom prošlogodišnji pobjednici nose posebne brojeve, tako će Iris Jasmbrešić, lanjska pobjednica kod žena na 5600 metara nositi broj 1, dok će muški prvak Jurica Tomac nositi broj 24, koji je nosio Josip Đunđek, idejni začetnik cross-lige Drava.

Najviše ipak vesele dječje utrke na 400 i 800 metara, koje su svake godine sve posjećenije i atraktivnije. Novost je da se ukidaju svi dosadašnji rekordi u dječjim utrkama te će od ove godine vrijediti novi, koji će biti postignuti od 1. kola na dalje, u svim dječjim uzrasnim kategorijama.

Iz Trkačkog kluba Marathon 95 poručuju - “Nemojte propustiti početak još jednog izdanja cross lige Drava, izvadite „trčalice“, dođite u četvrtak na Dravu i budite aktivan sudionik festivala trčanja i zdravog života.”