Sutra će se igrati četvrtfinalne utakmice Kupa varaždinskog ŽNS-a, imamo izjave svih trenera Foto: arhiva Varaždinske vijesti

Sutra će se igrati četvrtfinalne utakmice Kupa varaždinskog ŽNS-a, imamo izjave svih trenera

Dražen Novosel, Martin Novosel | 1.10.2024. u 11:11h | Objavljeno u Sport

U srijedu, 2. listopada igrat će se četvrtfinalne utakmice Kupa varaždinskog Županijskog nogometnog saveza.

Nedeljanec će u 18 sati na svom terenu ugostiti sastav Varteksa. Sudit će Ivan Slunjski.

- Ova utakmica nama je velika nagrada da igramo na domaćem terenu protiv momčadi koja je trenutno u zaletu i koja je u našoj županiji veliki brend. Oko tog kluba stvorila se pozitivna atmosfera, u posljednje vrijeme imaju odlične rezultate, a sigurno da je tome zaslužan trener Besek, kojeg još iz igračkih dana izrazito cijenim i koji mi je bio jedan od najboljih, ako ne i najbolji trener u karijeri.Igra se jedna utakmica, dobro smo ih proučili, bio sam na par utakmica Varteksa, pripremit ćemo se na najbolji mogući način i nadamo se prolazu - rekao je trener Nedeljanca Gordan Golik.

- Odlazimo u goste našim dragim prijateljima u Nedeljanec, idemo odigrati utakmicu da prođemo u polufinale. Sigurno je da nam neće biti lako, ali mislim da smo sposobni odigrati dobru utakmicu da se možemo plasirati u sljedeći krug natjecanja i da ćemo ostati na tom putu kojeg smo si zacrtali. Vjerujem da će publika, koja će doći na utakmicu uživati, da će to biti dobra utakmica, koja će zainteresirati sve one koji će njoj prisustvovati - rekao je trener Varteksa Dražen Besek.

Jalžabet će od 16 sati na svom Sportskom centru ugostiti ludbrešku Podravinu. Sudit će Jasmin Horvat.

- Očekujem da ćemo dati sve od sebe i da ćemo pokušati proći, iako znamo da imaju prednost jer igraju u višoj ligi. Be bi igrali da ne vjerujemo da možemo proći, a očekujemo i nadamo se prolazu. Imamo prednost domaćeg terena i nadamo se - istaknuo je trener Jalžabeta, Goran Klemenčić.

- Bit će to ekstremno teška utakmica za nas. Jalžabet je jako kvalitetna ekipa i ne mogu reći da smo favoriti u tom susretu jer mi se još uvijek tražimo, dok Jalžabet duže vrijeme ima posloženu ekipu, što potvrđuju i njihovi rezultati i plasman na tablici, dok smo mi tek krenuli i nismo se do kraja posložili. Pokušat ćemo napraviti sve da prođemo ali bit će jako teško - rekao je trener Podravine Goran Vincetić.

Bednja će na svom igralištu Kod mosta u Beletincu u 16 sati dočekati Novu Ves Ecoagro. Sudit će Patrik Urban.

- Momčad Novi Vesi je pri vrhu tablice Prve županijske lige i naravno da ih zbog toga respektiramo. Nisu slučajno došli u četvrtfinale Kupa, a osim toga u osmini finala su pobijedili Mladost iz Margečana, momčad koja se natječe s nama u ligi. Činjenica je da smo favoriti, ali opreza nikada dovoljno jer se mogu dogoditi neke nepredviđene stvari na koje mi ne možemo utjecati i utakmica krene u neželjenom smjeru. Moji igrači su do sada pokazali da su mentalno dosta čvrsti, dobro igramo i nadam se da ćemo biti dobri i na susretu u srijedu - rekao je trener Bednje Andrija Balajić.

- Ovo je nagrada mojoj ekipi zbog dobrih rezultata koje ostvarujemo. Očekujem jednu dobru kup utakmicu, svjesni smo snage svog protivnika, a dat ćemo više prilike igračima koji do sada nisu imali neku značajniju minutažu. Vjerujem u snagu moje ekipe, a vidjet ćemo što će to donijeti. Poznajem dobro ekipu Bednje jer sam i sam za njih godinama igrao - istaknuo je Davor Mavrić, trener Nove Vesi Ecoagro.

Ivančica će u 16 sati na svom stadionu u Ivancu biti domaćin Novom Marofu. Sudit će Jurica Batinović.

- S obzirom na to da igramo na svom terenu i da bi trebali biti kompletni za razliku od ligaškog ogleda protiv Novog Marofa, mislim da smo blagi favorit. Kada smo igrali protiv njih i izgubili susret u Novom Marofu, bili smo bez pet prvotimaca, a njima je četvero igrača prestalo igrati. I dalje su dobra, ali ujedno i mlada ekipa i mislim da u konačnici možemo iskoristit prednost domaćeg terena - istaknuo je Ivica Cikač, trener Ivančice.

- Nismo na razini na kojoj smo htjeli biti na startu sezone, a ima dosta objektivnih razloga za to. Od izostanaka do nekih drugih stvari. Dobili smo ih u prvenstvu prije tri kola kada su oni imali izostanke, ali ovo će biti jedna potpuno drugačija utakmica u kupu. Čeka nas interesantna utakmica i pokušat ćemo izboriti polufinale tj. ogled protiv Bednje na proljeće. Ivančica ima kvalitetne i iskusne pojedince, a njima će to ujedno biti utakmica u kojoj će tražiti “spas” sezone. Bit će to jako teška utakmica, ali očekujem pobjedu - napomenuo je Goran Vitković, trener Novog Marofa.

Polufinalne utakmice Kupa ŽNS-a igrat će se na proljeće 2025. godine.