Susjedski derbi u 2. kolu Premijer lige, Dabrovi večeras gosti Čakovca Foto: Dražen Novosel

Susjedski derbi u 2. kolu Premijer lige, Dabrovi večeras gosti Čakovca

| 14.9.2024. u 07:14h | Objavljeno u Sport

Nakon mnogo godina večeras će se u Čakovcu ponovno igrati susjedski derbi. Momčad GRK Varaždina 1930 bit će gost sastava Čakovca, povratnika u najelitniji rang hrvatskog klupskog rukometa.

Obje su momčadi ostvarile pobjede u 1. kolu ovog prvenstva, Dabrovi su prošle nedjelje u dvorani na Dravi svladali Karlovac, dok je Čakovec pobijedio u srijedu u Vinkovcima sastav Spačve.

- Nakon dugo godina opet imamo sjeverni derbi, kojem se veselimo. Idemo odigrati naš najbolji rukomet u Čakovec i nadamo se dobrom rezultatu. Znamo dosta o suparniku i dobro ćemo se pripremiti da bi dva boda iz tog susreta prenijeli preko Drave - zaključio je trener GRK Varaždina 1930 Emerson Žnidarić.

- Pred nama je nakon mnogo godina derbi – susret koji smo svi dugo čekali. GRK Varaždin 1930 je momčad s puno iskustva i dugo godina se nalaze u samom vrhu hrvatskog rukometa. S obzirom na njihovu kvalitetu i kontinuitet, svjesni smo da nas čeka vrlo težak zadatak. Naša situacija nije idealna jer se borimo s ozljedama i umorom od srijede, no sigurno ćemo dati sve od sebe kako bismo ostvarili što bolji rezultat. Ovim putem pozivam sve navijače da nas podrže u ovom susjedskom derbiju, koji se igra nakon mnogo godina. Podrška s tribina nam je od velike važnosti - rekao je Josip Borković, trener MRK Čakovec.

Utakmica će se igrati u Sportskoj dvorani Graditeljske škole od 19 sati i 30 minuta.