Supernova donirala NK Varteksu dresove Borussije Dortmund vrijedne 15.000,00 kuna!

| 4.1.2016. u 08:37h | Objavljeno u Sport

Nogometni klub Varteks iz Varaždina primio je ovih dana vrijednu i super atraktivnu donaciju u vidu originalnih dresova jednog od najpoznatijih njemačkih i općenito europskih nogometnih klubova, Borussije iz Dortmunda.

Dresove za igrače Škole nogometa Varteks-Fotex, koja djeluje u sklopu ovoga kluba, donirao je shopping park Supernova Varaždin, a da sama primopredaja blagdanskog poklona u aktualnim danima darivanja bude što svečanija, iste je Varteksovim klincima uručio Domagoj Drožđek, 19-godišnji nogometaš iz Varaždina koji već dvije godine igra upravo u dresu dortmundske Borussije.

Mnogo je simbolike u ovoj provedenoj akciji. S jedne strane, dortmundska Borussia je najgledaniji njemački bundesligaš, klub poznat po fantastičnim navijačima, a današnji NK Varteks nastao je 2011. godine upravo na krilima navijačke ljubavi i entuzijazma, u želji da se sačuva ono najvrijednije što je kultni varaždinski klub osnovan daleke 1931. godine imao: grb, klupske boje, ime pod kojim je ostvarivao najveće uspjehe u povijesti i – dakako – navijače.

S druge strane, klupska škola nogometa je i 10 godina starija od samoga kluba, a zanimljivo je da je – u tadašnjoj Školi nogometa Fotex – prve nogometne korake napravio i prve natjecateljske utakmice odigrao i sam Domagoj Drožđek, tada kao 5-godišnjak. Domagoj je stoga kao primjer mlade osobe koja je uspjela i od Fotexa preko Varteksa i Dinama dogurala eto do velike Borussije Dortmund, već sa 17 godina – savršen uzor klincima koji su od prije koji dan bogatiji za prekrasan žuti dres kluba s Westfallenstadiona (danas poznatog i pod imenom Signal Iduna Park).

Spomenimo i da je donacija dresova Borussije predana generaciji NK Varteksa koja je u 2015. godini ostvarila najveći uspjeh u kratkoj povijesti kluba, osvojivši naslov prvaka Regije Sjever (ispred prvoligaških pogona Slaven Belupa, Međimurja i Varaždina) pa im je i ovaj poklon SUPERNOVE dodatna nagrada za uspješna dosadašnja te motivacija za buduća ostvarenja.

- One-stop-shopping retail park SUPERNOVA Varaždin, vodeća regionalna trgovačka destinacija vrijedna cca 30 milijuna eura, rado participira u projektima humanitarnog karaktera, stoga je ulazak u sedmu godinu poslovanja, nakon uspješnog otvorenja trgovina BauWelt, Moda Sport Outlet, H18 Megastore, PittaRosso i reotvorenja čak 80% većeg Elipsa, simbolično obilježila još jednom u nizu donacija, o čemu možete više pročitati na www.supernova.hr/varazdin. Sukladno prikladnoj krilatici Mens sana in corpore sano nas posebno raduje odličan uspjeh vrhunskog mladog igrača Domagoja, jednako kao i kad naše donacije odu u prave ruke, onima kojima su potrebne i koji ih znaju cijeniti jer za njih imaju ne samo stvarnu materijalnu, nego i emotivnu vrijednost – rekla je neposredno po primopredaji upraviteljica shopping parka SUPERNOVA Varaždin Patricija Tkalčec, mag. kroat. i mag. germanistike.

Svoju je poruku mladim Varteksovim nadama uputio i prvotimac B momčadi velike Borussije, Domagoj Drožđek.
- Potrebno je puno odricanja, puno rada i puno strpljenja, ali pravi je rad uvijek nagrađen. I ja sam još uvijek na početku svojeg puta, i ja još uvijek sanjam da zaigram recimo jednom u Španjolskoj, u Realu ili Barceloni, s Ronaldom kojeg obožavam kao vjerojatno i mnogi od vas. Ja vjerujem u sebe, vjerujte i vi. Sretno!