SUPERLIGA Polovičan uspjeh stolnotenisačica Varaždina

| 6.3.2022. u 20:20h | Objavljeno u Sport

Na dva teška gostovanja stolnotenisačice Varaždina ostvarile su bitnu pobjedu u Dugoj Resi protiv ekipe Aquaestila i iznenađujući poraz u Zagrebu protiv ekipe Zagreba.

U prvom meču, inače derbiju kola između drugoplasirane ekipe Varaždina i domaćina Aquaestila slavila je varaždinska ekipa rezultatom 3-1.

Meč su otvorile Han Xue Vukelja i Petra Petek i tu je pobjedu u izjednačenom meču odnijela domaća igračica. Bila je to ujedno i jedina pobjeda domaćina jer su sljedeća tri meča otišla na stranu Varaždinki.

U sljedećem meču Dragana Vignjević pobijedila je Leu Rakovac rezultatom 3-1 i poravnala rezultati na 1-1. U trećem meču sigurna je bila Karla Franović pobijedivši treću igračicu domaćina Leluo Vukelju rezultatom 3-0.

Za pobjedu STK Varaždina rezultatom 3-1 pobrinula se Dragana Vignjević pobijedivši u zadnjem meču prvu igračicu domaćina Han Xue Vukelju rezultatom 3-2. Bio je to izuzetno kvalitetan meč koji je mogao otići i na stranu Han, ali Dragana je još jednom pokazala da je pravo pojačanje za ekipu trenera Saše Suhodolčana.

Nakon velike pobjede u Dugoj Resi varaždinska je ekipa preselila u Zagreb i u drugom meču dana pomalo iznenađujuće izgubila od ekipe Zagreba rezultatom 3-1. Za iznenađenje je najviše zaslužna domaća igračica Ivana Tubikanec koja je pobijedila svoja dva meča i to protiv Dragane Vignjević rezultatom 3-2 i Petre Petek rezultatom 3-1.

Treći bod za ekipu Zagreba donijela je Zrinka Rebić koja je pobijedila Karlu Franović. Jedini bod za Varaždinke ostvarila je Petra Petek koja je pobijedila Klaru Bardać rezultatom 3-1.

Sada slijedi dvotjedna stanka u prvenstvu kada ekipa Varaždina dočekuje na svojem terenu prvoplasiranu ekipu HEP Superlige STK Dr. Časl i najtrofejniji klub u Hrvatskoj HASTK Mladost.

Ekipa STK Varaždina čvrsto drži drugu poziciju sa skorom od 10 pobjeda i 2 poraza.