Sudjelujte u uličnoj košarci na Sportskim igrama mladih u Varaždinu 30. travnja

Varaždinske vijesti | 27.4.2022. u 15:42h | Objavljeno u Sport

Pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, u organizaciji Košarkaškog saveza Varaždinske županije i suorganizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, u subotu, 30. travnja, održat će se turnir u uličnoj košarci Sportskih igara mladih.

Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade, u 2022. godini održat će se 26. put i to u kontinuitetu od 1996. godine. Sportske igre mladih su najmasovnija sportska manifestacija u Europi i pružaju priliku djeci osnovnih i srednjih škola da sudjeluju u sportskim natjecanjima te da promoviraju toleranciju, prijateljstvo, nenasilje, solidarnost i fair play, uz prenošenje poruke o važnosti zdravog pristupa životu i pozitivnim socijalnim vrijednostima.

Važnost rada s djecom i mladima prepoznali su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Europska komisija, UEFA i Međunarodni olimpijski odbor koji su također pokrovitelji Sportskih igara mladih. Sudjelovanje u svim natjecanjima za djecu je potpuno besplatno.

Turnir u uličnoj košarci u Varaždinu održat će se na košarkaškom igralištu u Parku mladih 30. travnja s početkom u 10 sati.

Mogu nastupiti ekipe s maksimalno 4 igrača ili igračice, u ženskoj konkurenciji u kategoriji kadetkinja (2007. i mlađe) te u muškoj konkurenciji u kategoriji pionira (2009. i mlađi) i kategoriji kadeta (2007. i mlađi).

Prijaviti se možete na http://www.igremladih.hr/ ili od 9 do 9.30 sati na dan natjecanja u Parku mladih u Varaždinu.

Označeno u