Sudačka komisija u potpunosti podržava sučevu odluku te ne očekuje dosuđivanje kaznenih udaraca za “lagane“ kontakte Foto: screenshot MAX Sport

Sudačka komisija u potpunosti podržava sučevu odluku te ne očekuje dosuđivanje kaznenih udaraca za “lagane“ kontakte

Varaždinske vijesti | 1.10.2024. u 10:44h | Objavljeno u Sport

Sudačka komisija Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s Bertrandom Layecom objavila je analizu situacija iz osmog kola SuperSport Hrvatske nogometne lige.

Među ostalim, analizirana je i 61. minuta utakmice na Opus Areni između Osijeka i Varaždina, kada su domaćini tražili kazneni udarac nakon što je u šesnaestercu Varaždina Pušić pao poslije duela s Nekićem.

- Napadač Osijeka se nalazio u gostujućem kaznenom prostoru kad je primio loptu. Gostujući branič lagano je dodirnuo nogu, a da nije dodirnuo loptu. Sudac je bio u dobroj poziciji te je vrlo dobro vidio kontakt za koji nije smatrao da je prekršaj. Prema našim smjernicama, sudačka komisija u potpunosti podržava sučevu odluku te ne očekuje dosuđivanje kaznenih udaraca za “lagane“ kontakte poput ovog -  stav je Sudačke komisije Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s Bertrandom Layecom, a prenosi portal SuperSport HNL.