Strahonja: Prekršaj u 5. minuti bio je za kazneni udarac, a Šego nije trebao dobiti crveni karton Foto: screenshot HRT

Strahonja: Prekršaj u 5. minuti bio je za kazneni udarac, a Šego nije trebao dobiti crveni karton

| 6.9.2022. u 09:48h | Objavljeno u Sport

- Radi se o jasnom povlačenju. Vidi se povlačenje napadača od strane obrambenog igrača, a lopta je bila u igri nekih pet metara. Prema tome bio je to prekršaj za kazneni udarac, vrlo čisto, vrlo eklatantno - komentirao je sudački ekspert Mario Strahonja u jučerašnjoj emisiji Stadion Hrvatske televizije, analizirajući prekršaj Belcara nad Krizmanićem u 5. minuti susreta Varaždina i Gorice.

Belcar je prilikom izvođenja kornera Gorice s desne strane držao za ruku Krizmanića, a bugarski sudac Radoslav Petrov Gidženov, kao i VAR sudac Ivan Bebek iz Rijeke smatrali su da u toj situaciji nema osnova za dosuđivanje kaznenog udarca za Goricu.

- U onom trenutku dok je lopta u korneru, takozvanom trenutku ubacivanja, Bebek je očito procijenio da lopta nije bila u terenu za igru, međutim, lopta je bila u terenu za igru, a samim time onda je to kažnjiva situacija - rekao je Strahonja.

U 74. minuti Michele Šego dobio je izravan crveni karton.

- Gidženov je međunarodni sudac koji ne osjeća temperaturu druge lige u kojoj se nalazi. U 74. minuti vidi se pokušaj određenog udaranja Šege, ali više je to pokušaj jer intenziteta nema i ovo je objektivno po svim smjernicama, kada gledate ozbiljnu europsku utakmicu isključivo žuti karton, ali nikako crveni karton. Kada se pogleda cijela slika utakmica između Varaždina i Gorice imala je previše kartona, a uoće nije bilo potrebe - naglasio je Strahonja.

Označeno u