Situacija u kaznenom prostoru koja je prethodila dosuđenom kaznenom udarcu za Šibenik Foto: screenshot HRT

Strahonja o 11-tercu za Šibenik: Dobra,ispravna odluka sudaca, pogotovo nakon intervencije VAR-a

| 19.4.2021. u 20:45h | Objavljeno u Sport

- Dobra,ispravna odluka sudaca, pogotovo nakon intervencije VAR-a, gdje se tražila činjenična pozicija prekršaja. Neki su mislili da je prekršaj bio izvan kaznenog prostora. Vani se dogodilo samostalno saplitanje, međutim, ključni se detalj dogodio u šesnaestercu, trenutak kontakta, a kasnije je uslijedio pad. VAR soba je ovdje tražila samo činjeničnu odluku, utvrdila je da se prekršaj dogodio unutar kaznenog prostora i s pravom su suci dosudili kazneni udarac. Bližimo se kraju prvenstva i ne bi htjeli da možda neki takozvani lakši kazneni udarci odlučuju o pobjedniku za prvaka ili za ostanak u ligi, pogotovo u ovakvim situacijama gdje igrači izlaze izvan kaznenog prostora, na nekim graničnim situacijama, blizu korner linije i volio bih da su malo čvršći, jači kazneni udarci, prilikom kojih bi suci to dosudili - komentirao je sudački ekspert Mario Strahonja u večerašnjoj emisiji Stadion HRT-a, analiziravši duel Kolarića i E. Sahitija u U 72. minuti u kaznenom prostoru Varaždina.

Kao što je poznato sudac Lovrić iz Đakova prvo je pokazao na slobodan udarac za Šibenik izvan kaznenog prostora za goste, a nakon intervencije iz VAR sobe Lovrić je bez pregledavanje snimke pokazao na bijelu točku za Šibenik iz koje su gosti izjednačili na 1:1 i osvojili bod u susretu 29. kola HT Prve lige.

Strahonja se dotaknuo još dvije situacije na tom susretu, koji je odigran u petak, na Gradskom stadionu u Varaždinu. Rekao je da prekršaj Memije nad Sahitijem nije bilo dovoljnog intenziteta da bi se u 56. minuti mogao dosuditi kazneni udarac za Šibenik, kao ni da ruka Obregona u 69. minuti nije bila u neprirodnom položaju kada ga je lopta pogodila .

- Lopta je pogodila i igrača Šibenika u lakat, a kasnije pala na ruku Obregona. U principu ta ruka Obregona nikako nije kažnjiva, lopta je pala njemu na ruku, ruka nije bila iznad ramena, a to nisu nikako kažnjive ruke i da se slučajno dogodilo nešto ovdje je VAR soba trebala intervenirati jer je napadač odigrao minimalno laktom po lopti i u toj situaciji nema ništa spornog - rekao je Strahonja.