Stolnotenisačice Varaždina pobijedile favorizirani Aquaestil

Varaždinske vijesti | 23.10.2023. u 09:50h | Objavljeno u Sport

Ekipa STK Varaždin ostvarila je tijekom vikenda dvije pobjede u Superligi, a jedna od tih bila je i protiv favoriziranog Aquaestila (3:2).

Junakinja susreta bila je svakako Jelena Vukelić, koja je pri rezultatu 0:2 za Aquaestil dobila Elenu Vukovac s 3:2 i to nakon što je gubila 2:1 (-10, 5, -9, 8, 10).

To možda ne spada u veliko iznenađenje susreta s obzirom da je Vukelić četiri godine starija od Vukovac, ali nakon tog meča Varaždinke su najavile preokret.

Najveće iznenađenje slijedilo je nakon tog meča, a to je da je Kheya Ketan Shah s 3:0 nadigrala Amy Wang, koja je 33. igračica svijeta.

Da će to biti njihov dan pobrinula se Klara Cakol koja je s 3:1 pobijedila Han Xue Vukelja. Han Xue je lani ostvarila samo tri poraza, riječ je o jednoj od najboljih igračica lige, a u ovoj sezoni je nastavila u istom tonu.

Sve do subote i meča s Varaždinkama kada joj je neočekivani poraz nanijela Cakol i gurnula svoju ekipu prema pobjedi.

Varaždinke su dobar vikend zaokružile domaćom pobjedom na Zagrebom (3:1). Za gostujuću ekipu jedinu pobjedu je ostvarila Sara Tokič, koja je s 3:1 bila bolja od Shah, dok su svi ostali susreti završili u tri seta za domaću ekipu.