STK Starr pokrenuo inicijativu osnivanja klupske sekcije oboljelih od Parkinsonove bolesti

Varaždinske vijesti | 25.5.2023. u 08:00h | Objavljeno u Sport

U sklopu varaždinskog Stolnoteniskog kluba Starr pokrenuta je inicijativa za osnivanje klupske sekcije, koja će okupljati oboljele od Parkinsonove bolesti i pružati im moćnost igranja stolnog tenisa kao terapijskog vježbanja.

Time se STK Starr pridružuje globalnoj inicijativi PingPongParkinson Nenada Bacha, koja podržava terapiju igranja stolnog tenisa u borbi za poboljšanjem života ljudi s dijagnosticiranom Parkinsonovom bolesti.

Prvi polaznik buduće sekcije STK Starr je Boris Seketin iz Varaždina, a Martin Žagar i Krešo Grobenski iz Koprivnice, bili su gosti prvog dana pokretanja inicijative PingPongParkinson u Varaždinu.

Žagar je već bio sudionik tri Svjetska prvenstva PingPongParkinson, te je ispričao svoja iskustva u igranju ali i u poboljšanju zdravstvenog stanja.

Igranje stolnog tenisa u terapijske svrhe podupire zdravstvena zajednica, te se očekuje brzo povećanje broja sudionika sekcije, kao što je to bio slučaj u Sloveniji ili Njemačkoj.

Predsjednik STK Starr Ronald Ređep osigurao je klupske termine u varaždinskoj Areni, utorkom i četvrtkom od 13,30 do 15,00 sati te stručnu trenersku pomoć.

STK Starr uskoro očekuje i otvorenje novih klupskih prostorija u kojima će biti puno više termina za ovu sekciju ali i mlađe uzraste te rekreativce.

Zainteresirani s dijagnosticiranom Parkinsonovom bolesti mogu se javiti na mob. 091/3326-973 za dodatne informacije i uključivanje u treninge.