Stazom rudarskih lokaliteta: U subotu 2. atletska utrka Rudarski cener

Varaždinske vijesti | 28.10.2022. u 08:00h | Objavljeno u Sport

Turistička zajednica grada Ivanca u suradnji s Atletskim klubom Varaždin te pod pokroviteljstvom Grada Ivanca u subotu, 3. prosinca, u povodu spomendana sv. Barbare, zaštitnice rudara, priređuje 2. atletsku utrku Rudarski cener.

U sklopu manifestacije bit će održane dvije utrke: glavna, na stazi dugoj 10 km, dok je druga, na stazi od 2,8 km, namijenjena ostalim zainteresiranim sudionicima.

Utrke će startati na gradskoj špici, a cilj će biti u paviljonu u gradskom parku. Tu će se održati i završna svečanost s podjelom medalja i prigodnih promo poklona za sve natjecatelje.

Utrka Rudarski cener dio je manifestacije Ivanečki rudarski dani. I ove godine njome se ponovno želi evocirati sjećanje na nekadašnji Rudnik, koji je niz godina bio poticatelj razvitka kulturnog i sportskog amaterizma u Ivancu, ali i oblikovati novi turistički proizvod vezan ciljano uz ivanečko povijesno naslijeđe.

Stoga je i zamišljeno da atletičari trče stazom koja povezuje nekadašnje poznate i manje poznate rudarske lokalitete u Ivancu i okolici.

Ova utrka na 10 km (cener, od njem. – zehn, deset) još je jedan sadržaj turističkog brenda brenda Ivanec – Planinarski grad, a i ove će godine biti i sastavni dio adventskih manifestacija u Ivancu.

Pozivamo sve zainteresirane trkače da se uključe u ovu jedinstvenu utrku.

Označeno u