SPORTSKI PETAK Vaterpolisti s Grčkom, rukometaši protiv Španjolske Foto: arhiva Varaždinske vijesti

SPORTSKI PETAK Vaterpolisti s Grčkom, rukometaši protiv Španjolske

Varaždinske vijesti | 12.1.2024. u 16:05h | Objavljeno u Sport

Današnji je dan bogat sportskim događajima u kojima će nastupati hrvatske reprezentacije. Pred nama je uzbudljiva završnica Europskog vaterpolskog prvenstva u Hrvatskoj.

Na bazenu Mladosti uz Savu već od 15 sati igraju se utakmice četvrtfinala, a naši reprezentativci u 18.30 odmjerit će snage s Grčkom. Prijenos možete pratiti na Drugom programu HTV-a, Drugom programu HR-a.

 - Nadam se da ćemo večeras oko 20 sati svi skupa proslaviti i moj rođendan i ulazak u polufinale, odgovorio je kapetan naših vaterpolista Marko Bijač na pitanje ima li posebnih rođendanskih želja, s obzirom na to da se dan četvrtfinala poklapa s 33. rođendanom našeg pouzdanog vratara.Kao i nekolicina reprezentativaca, Bijač je načet prehladom.

- Situacija u ekipi je bolja nego prije utakmice s Crnom Gorom u Dubrovniku. Pripremamo se najbolje što možemo, fokusirani smo na to da naša izvedba bude bolja nego protiv Crne Gore jer svjesni smo da ono što smo dosad prikazali neće biti dovoljno za pobjedu protiv Grka, objavio je portal HRT-a.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija dvobojem protiv Španjolske od 20.30 u SAP Areni u Mannheimu otvara Europsko prvenstvo.

Dvoboj je to skupine B u kojoj su još Austrija i Rumunjska. Hrvatska i Španjolska odigrale su dosad 24 susreta na tri najveća svjetska natjecanja - Olimpijskim igrama, svjetskim i europskim prvenstvima. Hrvatska je ostvarila 14 pobjeda, Španjolska osam, a dva puta bilo je neodlučeno.

Čak pet tih susreta bilo je u izravnom dvoboju za medalje. Španjolci su dobili čak četiri, od toga dva finala, a nama je pripala samo jedna pobjeda.Posljednji put Hrvatska je sa Španjolskom igrala u EHF Kupu.

U Poreču je bilo 31:28 za Hrvatsku, a u Pontevedri 34:22 za Španjolsku. Zadnji natjecateljski susret ovih dviju momčadi bio je finale Europskog prvenstva 2020. u Stockholmu kada je Hrvatska poražena 20:22 i tako ostala bez toliko željenog zlata. Bila je to ujedno naša posljednja medalja s velikih natjecanja.

Nakon zadnjeg treninga izbornik Goran Perkovac odlučio se za 16 igrača s kojima će početi Europsko prvenstvo, odnosno prvi susret protiv Španjolske. U zapisniku za prvu utakmicu neće biti vratar Kristian Pilipović, pivot Tomislav Kušan i desni vanjski Mateo Maraš, objavio je Hrvatski rukometni savez, a prenosi portal HRT-a.

Prijenos večerašnje utakmice je u programu RTL-a.