Sportska publicistika bogatija za knjigu „Rukomet u Vidovcu“ autora Kristijana Skočibušića

| 14.4.2020. u 17:38h | Objavljeno u Sport

Sportska publicistika bogatija je za još jedno vrijedno izdanje. Riječ je knjizi (monografiji) „Rukomet u Vidovcu“ autora Kristijana Skočibušića koja je nastala kao dio projekta obilježavanja 60 godina igranja rukometa u Vidovcu. Knjiga je posvećena Vladimiru Gržinu, „ocu vidovečkog sporta“, učitelju, igraču i treneru kojem rukomet može zahvaliti da je u Vidovcu sport broj jedan.

U knjizi „Rukomet u Vidovcu“ na pregledan i informativan način autor nas tekstom, fotografijama i ilustracijama vodi kroz šest desetljeća vidovečkog rukometa. Međutim, nije to priča samo o vidovečkom rukometu jer se slobodno može reći da je autor u puno detalja otvorio i priču o varaždinskom rukometu. Mnogi rukometaši iz varaždinskih klubova igrali su za vidovečki i obrnuto.

Rukomet je snažna i čvrsta sportska poveznica između Vidovca i Varaždina. Monografija „Rukomet u Vidovcu“ je zapravo priča o sportu u Vidovcu s posebnim naglaskom na povijesni razvoj rukometa. RK Vidovec kroz šezdeset godina odolijevao je svim nedaćama i postizao vrhunske sportske rezultate u svim natjecanjima. Posebno valja naglasiti njegov doprinos razvoju interesa za rukomet kod mladih.

Nedvojbeno je da su vidovečki rukometaši sa svojim navijačima ispisali jednu od najljepših sportskih priča na području Varaždinske županije. To je priča vrijedna interesa ukupne hrvatske rukometne javnosti.

Uz mnoštvo informacija o sportskim uspjesima vidovečkih rukometaša i njihovog kluba, o vidovečkom rukometu u knjizi pišu predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora i počasni predsjednik MRK Vidovec dr. sc. Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac, predsjednik RS Varaždinske županije Krešimir Čop, dužnosnici kluba Slavko Melnjak i Davor Ozmec te sadašnji i bivši igrači Miljenko Melnjak, Ivan Sršen, Zoran Jeftić, Mile Posavec, Ivan Rogina, Ivan Kliček i drugi.

Zanimljive izjave na temu vidovečkog rukometa dali su rukometni dužnosnik Zoran Gobac i poduzetnik Hrvoje Vojvoda te igračka rukometna legenda Zlatko Horvat. Iz trenerskog kuta o vidovečkom rukometu govore treneri Igor Senečić, Vladimir Canjuga i Siniša Kliček.

Priča o vidovečkom rukometu i njegovom klubu ispričana je na 230 stranica grafički luksuzno opremljene knjige.