Splitski atletičari zbog festivala Ultra Europe treniraju u Varaždinu Foto: Martin Novosel

Splitski atletičari zbog festivala Ultra Europe treniraju u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 6.7.2019. u 14:05h | Objavljeno u Sport

Zbog preseljenja velikog Ultra Europe music festivala s Poljuda na stadion u Parku mladeži u Splitu, od petka se skupina atletičara, članova ASK Split, za predstojeća velika natjecanja priprema na obnovljenim terenima stadiona Sloboda u Varaždinu.

Tako su, uz domaće članove AK Sloboda, Splićani prvi koji testiraju obnovljena atletska borilišta u Varaždinu uoči Ekipnog prvenstva Europe u atletici (ETCH) koje će se održati 10. i 11. kolovoza.

U Varaždinu trenira skupina od šest perspektivnih bacača ASK Split, koji se pripremju za nastupe na Juniorskom prvenstvu Europe u Borasu u Švedskoj, te europskim igrama mladih u Azerbajdžanu. Od ponedjeljka će im se pridružiti i desetak trkača splitskoga kluba, koji će se u Varaždinu pripremati dva tjedna.

Sloboda_MLADI_BACAČI_ASK_SPLIT_U_VARAŽDINU.jpg

- Mogu reći da smo već na prvom treningu oduševljeni uvjetima. Tereni su izvrsno pripremljeni, smještaj nam je jako dobar, a posebno nas raduju klimatski uvjeti koji su mnogo bolji nego u Splitu. Vjerujem da će ovakvi uvjeti biti poticajni i za sudionike Ekipnog prvenstva Europe u atletici, te da će na tom natjecanju biti postignuto mnogo dobrih rezultata, naravno, uz najbolja dostignuća hrvatskih reprezentativaca - istaknuo je to Tonči Rubić, trener u ASK Split, dodajući kako i od svojih učenika, zahvaljujući odličnim uvjetima za pripreme, očekuje vrhunska dostignuća na predstojećim europskim natjecanjima.

Sloboda_TONČI_RUBIĆ_-_TRENER_U_ASK_SPLIT.jpg

Zadovoljstvo onim što ih je dočekalo u Varaždinu nisu skrivali ni mladi atletičari, a bacačica kugle Ana Brkljačić te kopljaš Vitaliy Favorov u njihovo ime ističu da im je u Varaždinu puno lakše trenirati nego u Splitu, gdje ovih dana jutarnja temperatura često prelazi i 30 stupnjeva.

Napomenimo da se i dalje nastavljaju intenzivni radovi na uređenju stadiona Sloboda, pa je tako dovršeno postavljanje svih 3000 novih sjedalica, a obavljaju se i drugi poslovi koji će ovom zdanju starom više od tri desetljeća, dati novi sjaj. Svi će radovi biti dovršeni do kraja srpnja, jer se 31. srpnja i 1. kolovoza na stadionu Sloboda održava Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u atletici, na kojem se očekuje nastup svih najboljih predstavnika hrvatske "kraljice sportova". To natjecanje ujedno će poslužiti i kao generalna proba svih službi koje će biti u funkciji prvedbe Ekipnog prvenstva Europe u atletici – 2. Liga, 10 i 11. kolovoza.

Sloboda_POSTAVLJENO_SVIH_3000_NOVIH_SJEDALICA.jpg