Članovi SPK Varaždin osvojili su četiri prva i tri druga mjesta.

SPK "Varaždin" najuspješniji na "Croatia Openu Varaždin 2015."

| 6.12.2015. u 15:45h | Objavljeno u Sport

Jučer je u organizaciji Sportskog plesnog kluba "Varaždin" i Hrvatskog sportskog plesnog saveza održan je Međunarodni plesni turnir "Croatia Open Varaždin 2015.", najznačajniji i najpoznatiji plesni turnir u Hrvatskoj.


Na natjecanju je nastupilo 160 plesača iz 4 države, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Za Sportski plesni klub "Varaždin" nastupila su 4 plesna para, a rezultati koje su ostvarili bili su razmjerni renomeu najtrofejnijeg plesnog kluba u državi,jer osvojena su 4 prva mjesta i 3 druga mjesta.

U rijetko viđeno uređenom ambijentu Sportske dvorane "Varaždin" u Graberju koja je u ovo predbožićno vrijeme bila ukrašena s ogromnim brojem žaruljica, svjetlosnih efekata, prigodnim cvjetnim aranžmanima i dekoracijama, i sve to popraćeno uz zvukove poznatih svjetskih plesnih ritmova i božićnih pjesama, brojni ljubitelji plesa uživali su u izvedbama vrhunskih plesnih parova.

Najveći uspjeh na turniru od članova SPK Varaždin postigli su Anja Liber i Robin Kereša u kategoriji mladeži (14 i 15 godina starosti) gdje su i u standardnim i u latinsko-američkim plesovima deklasirali konkurenciju i uvjerljivo stigli do naslova pobjednika natjecanja.

Nadalje, u standardnim plesovima prvo mjesto i pobjednički pehar "Croatia Open" osvojili su Tihana Vusić i Jurica Kavran u kategoriji starija mladež (16-18 godina starosti), dok su drugi bili Milana Chekanova i Tin Sanjković isto tako u kategoriji starija mladež kao i Valentina i Marinko Patafta u kategoriji veterana (45 godina starosti i više).

Na natjecanju u latinsko-američkim plesovima naslovom pobjednika natjecanja i pobjedničkim peharom "Croatia Open" okitili su se Milana Chekanova i Tin Sanjković, a njihovi klupski kolege Tihana Vusić i Jurica Kavran bili su drugi, oba para u kategoriji starije mladeži.

Subotnji nastup Sportskog plesnog kluba "Varaždin", te ostvareni rezultati samo su potvrda izuzetno kvalitetnog rada ovog sportskog kluba koji iz dana u dan okuplja sve veći broj plesnih zaljubljenika.

Elitne parove Sportskog plesnog kluba "Varaždin" već idućeg vikenda očekuje nastup na Maribor Openu, jednom od najvećih plesnih natjecanja u ovom dijelu Europe, a nakon toga slijede pripreme za nastup na prvenstvu Hrvatske u standardnim plesovima koje će se održati u siječnju iduće godine. Očekivanja od varaždinskih plesnih parova na prvenstvu Hrvatske su opravdano velika, točnije očekuje se da Sportski plesni klub "Varaždin" ponovo ponese titulu najuspješnijeg plesnog kluba u Hrvatskoj.