Španjolci su opravdali ulogu favorita protiv Čeha pobjedom 32:15 Foto: Foto agencija Sjever

FOTO: Španjolci uvjerljivo nadjačali Čehe na otvaranju skupine D u Varaždinu

| 13.1.2018. u 19:41h | Objavljeno u Sport

U prvom susretu skupine D Europskog rukometnog prvenstva, koja se igra u Areni Varaždin, Španjolci su pred ispunjenim tribinama u srazu sa Čehima opravdali ulogu favorita, pobijedivši ih s uvjerljivih 32:15.

Španjolci su prvi poveli golom svojeg ponajboljeg igrača Julena Aguinegaldea, a prvo poluvrijeme su završili s vodstvom 16:9. Istim ritmom su nastavili i u drugom poluvremenu te nisu dozvolili Čehima povratak u susret, a na kraju su slavili s visokih i uvjerljivih 17 golova razlike.

Najbolji strijelci u redovima pobjednika Španjolske su bili Valero Rivera, Raul Entrerrios i Ferran Sole s 5 golova, a u redovima Češke reprezentacije najbolji strijelac je bio Stanislav Kasparek sa također 5 golova, dok je Raul Entrerrios proglašen najboljim igračem susreta.

Danas se igra još jedan susret skupine i to između Danske i Mađarske koja će pokušati iskoristiti veliku podršku s tribina s obzirom da je došao veliki broj Mađarskih navijača te iznenaditi favorite Dance. Utakmica počinje u 20 sati i 30 minuta.