Sjajna Amanda Mlinarić izborila finale na Svjetskom prvenstvu u disciplini field u Kanadi

| 20.9.2024. u 10:39h | Objavljeno u Sport

U sastavu reprezentacije Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u disciplini field koje se održava u Kanadi nastupa i dvoje članova Varaždinskog streličarskog kluba Amanda Mlinarić kao seniorka u složenom luku i Alen Remar, senior u zakrivljenom luku.

Remar je svoj pojedinačni nastup završio na odličnom 6. mjestu, te je osigurao mjesto na Svjetskim igrama iduće godine i produljio je kategorizaciju vrhunskog sportaša.

Amanda Mlinarić, koja se praktički cijele godine spremala za ovo Svjetsko prvenstvo, plasirala se u finalnu borbu za zlato. Meč će biti održan u nedjelju u ranim jutarnjim, a protivnica će joj biti aktualna svjetska prvakinja Pierce Page iz SAD-a.

Na svom putu do finalu, Amanda Mlinarić je dobila sve mečeve, a u polufinalu je uspjela pobijediti i prvorangiranu sa svjetske streličarske rang liste, Ellu Gibson iz Velike Britanije.

Prije ovog finala, Amandu Mlinarić još očekuje i nastup u paru s Domagojem Budenom iz Zagreba s kojim je već osvojila broncu na prošlom SP-u i srebro na EP. Ozbiljne su šanse i za medalju u parovima na ovom Svjetskom prvenstvu.