Sjajan nastup Davida Šalamona u Zagrebu

| 20.6.2016. u 11:18h | Objavljeno u Sport

U Zagrebu je održano pojedinačno prvenstvo Hrvatske za starije juniore i juniorke. Nastupilo je više od 300 najboljih hrvatskih atletičara i atletičarki, koji ovim natjecanjem završavaju prvi dio sezone. Samo najbolji imali su mogućnost ostvariti norme za nastup na svjetskom prvenstvu u Poljskoj i Europskom prvenstvu u Gruziji.

Najveći uspjeh od članova varaždinske Slobode postigao je David Šalamon, koji je suvereno pobijedio u najatraktivnijim i najkvalitetnijim disciplinama natjecanja. Tako je na 400 metara gotovo neočekivano pobijedio sve favorite s osobnim rekordom 47,95 sekundi. Tim se rezultatom na samo 25 stotinki približio normi za nastup na SP-u ovo ljeto. U utrci na 800 metara pobijedio je u uvjerljivom finišu, također s osobnim rekordom od 1,53,82 minute. Šalamon je prije godinu dana ostvario normu za nastup na SP-u u Kolumbiji, na koje, na kraju, nije otputovao. Naime, iznenada je ozbiljno obolio tako da je njegov povratak u atletiku dugo bio upitan.

Paula Šimunčić, koja je već ostvarila normu za EP, na 3.000 metara sa zaprekama osvojila je srebrnu medalju. Međutim, njezin put u Gruziju još je neizvjestan jer Hrvatska za sada ima tri djevojke s normom, a pravo nastupa imaju tri.

Iznenadila je i mlađa juniorka Orhideja Lešćak, koja je na 100 metara s preponama osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju s vremenom 15,12 sekundi. Franja Želimorski, iako favorit u bacanju koplja, osvojila je treće mjesto (42,91 metar). Solidno su nastupili Jan Ožeg i Ena Krebelj, koji su se, u svojim disciplinama, plasirali na visoka 4. mjesta.

Ostali Slobodini predstavnici plasirali su se do 10. mjesta.