Sjajan nastup članova GK Vindija na 2. kolu Kupa Hrvatske u Zagrebu

| 23.5.2022. u 15:15h | Objavljeno u Sport

Članovi GK Vindija nastupili su na 2. kolu Kupa Hrvatske , koje se održalo u SGC Lučko, u organizaciji GK Trešnjevka.
Nastupilo je više od tri stotine gimnastičara i gimnastičarki, a iz redova Vindije čak 23 gimnastičara i 7 gimnastičarki.

Gimnastičare je pripremio Matija Vugrinec i Vinko Kirinić, a gimnastičarke Goran Radić, dok je u sudačkoj ulozi bio Vinko Kirinić.

GK Vindija je imala čak 5 muških ekipa, koje su nastupale u 5 kategorija. U kategoriji univerzalaca do 7 godina nastupili su A. Barulek koji je osvojio zlatnu medalju u višeboju i potvrdio odlazak na državno prvenstvo koje će se održati od 3. do 5. lipnja( najboljih 10 po regiji).

Uz njega na postolje popeo se i A. Vukalović koji je bio 3., a Sven Prstec koji je debitirao na natjecanju završio je na 14. mjestu,a zbog ozljede ruke V. Grabarić nije mogao nastupati i pomoći u ekipnom plasmanu, ali njih četvorica čine ekipu i nadamo se da će svi oporaviti do državnog prvenstva.

U kategoriji univerzalaca do 9 godina ekipa ( M. Horvat, F. Cmrečak, Maksim Zrnić, F. Tomašković i debitant P. Viljevac) osvojila je srebro.

U pojedinačnom plasmanu M. Horvat osvaja srebro, F. Cmrečak zauzeo je 6 mjesto, odmah do njega završio je Maksim Zrnić na 7. mjestu, F. Tomašković na 11 mjestu, a P. Viljevac na 12. mjestu.

U kategoriji kadeta ekipa u sastavu K. Gradiček, N. Kanoti, F. Mintas, I. Grđan, V. Pintarić, V. Viljevac i J. Šagi osvojila je ekipno zlato.

U pojedinačnom plasmanu najbolji je bio K. Gradiček koji je osvojio zlato i dobio najveću ocjenu na turniru, zapravo najveću moguću ocjenu u gimnastici 20.00 s fenomenalnim skokom na preskoku.

Odličan nastup imao je i V. Pintarića koji zbog male, sitne nesigurnosti na preči osvojio brončanu medalju. Klupski kolega V. Viljevac imao je priliku biti na postolju, ali loša izvedba na preskoku je presudila i turnir je završio na 7. mjestu, N. Kanoti bio je 9., J. Šagi zauzeo je 14. mjesto uz jako vidan napredak od prvog kola.

U kategoriji mlađi junori ekipa ( Marko Zrnić, J. Čorko, L. Đurak, D. Nemet, A. Košić ) je osvojila srebro, pri čemu im je zlato pobjeglo za 1.6 boda.

U pojedinačnom plasmanu Marko Zrnić osvojio je zlatnu medalju s velikom prednošću, njegov kolega A. Košić zbog zaboravljenog elementa na karikama izgubio je 2 cijela boda te zauzep 7. mjesto i protivničkoj ekipi omogućio zlato, dok je L. Đurak bio 8., J. Čorko 9. i D. Nemet 10.

U kategoriji juniora ekipa L. Leščak, P. Žganjar, L. Belošević, V. Trogrlić osvojila je ekipno zlato.  U pojedinačnom plasmanu, L. Leščak osvaja zlato, P. Žganjar zbog nesigurnosti na preči zauzima 4 mjesto, a L. Belošević 5 mjesto. Zbog pada i povrede na treningu V. Trogrlić nije mogao nastupiti.

Kod djevojaka , u kategoriji mlađih seniorki nastupila je Veronika Viljevac, koja je zauzela visoko osmo mjesto u višeboju.

U kategoriji mlađih juniorki, Eva Hanžek zauzela je 13. mjesto, Franka Borko 23.mjesto, Marija Jergan 29. mjesto te Dejna Sedlar 30. mjesto. Sve djevojke imale su manje sreće s gredom, gdje je bilo dosta problema,rekao je njihov trener Goran Radić.

Sljedeća akcija je svjetski kup u Varni gdje putuje Mateo Žugec,a zatim državno prvenstvo u lipnju.