Siniša Kovačić jednoglasno izabran za predsjednika Hrvatskog savate saveza

| 31.1.2017. u 09:48h | Objavljeno u Sport

U kongresnoj dvorani varaždinske Arene održana je izborna sjednica skupštine Hrvatskog savate saveza za razdoblje 2017 - 2021 godine.

Za predsjednika je jednoglasno izabran Siniša Kovačić, dopredsjednik je Đino Sinković, a glavni tajnik Željko Jarec.

Izbornik za disciplinu assaut je Nenad Šarec, za combat Predrag Šimunec. Trenerica za žensku reprezentaciju (obje discipline) je Željka Jarec.  Predsjednica sudačke organizacije je Marjana Kovačić. U nadzorni odbor izabrani su Goran Borović, Nikola Kaniški i Ivica Manestar. U stegovnoj komisiji su: Hrvoje Kišasondi, Darko Milošić i Ivan Barišić.

Također dodijeljene su nagrade za najbolje borce u 2016 godini. Najbolja juniorka je Antonija Sokolić - Omega Varaždin, najbolji junior: Luka Sakač - Fight Club Kovačić, najbolja seniorka: Štefica Bubnjarić - Šimunec gym i najbolji senior: Filip Vujić- Šan Garešnica.

Priznanje je dobio i Đino Sinković ( Đidara Zabok) za promicanje savatea u Krapinsko zagorskoj županiji.

Nakon sjednice održani je trenerski  licencni seminar za 2017 godinu na kojemu je prisustvovalo 36 trenera članova Hrvatskog savate saveza. Predavač je bio doktor medicine Pavao Vlahek, a tema predavanja bila je "zašto i kako je trčanje važno u borilačkim sportovima".