Paula Šimunčić, Igor Goričanec i Valentina Belović Foto: AK Sloboda

Šimunčić 26. na prvenstvu Europe i najuspješnija hrvatska reprezentativka

| 8.7.2017. u 14:20h | Objavljeno u Sport

Danas je u slovenskom Kamniku održano 16. Europsko prvenstvo u planinskom trčanju. Boje Hrvatske reprezentirala je atletičarka Slobode Paula Šimunčić.

U juniorskoj konkurenciji stazu dugu 4,5 km na 2000 m nadmorske visine Šimunčić je pretrčala u vremenu 28:53 min i zauzela odlično 26. mjesto. To je ujedno i najbolji plasman od svih hrvatskih reprezentativaca na tom natjecanju. Kod juniorki je nastupilo ukupno 44 trkačica. Pobjedila je Njemica Lisa Oed sa vremenom 23:16 min. ispred Turkinje Atalay i Rumunjke Doroftei.

Rezultat bi zacijelo bio još bolji da nije bilo pogreške startera kojemu je zakazao startni pištolj pa je pola trkačica “pobjeglo” dok je druga polovica čekala ponovni start, među kojima je bila i Šimunčić. Ovim plasmanom šimunčić ima velike izglede da nastupi i na predstojećem Svjetskom prvenstvu u planinskom trčanju koje se održava krajem mjeseca u Italiji.

U seniorskoj konkurenciji nastupli su još varaždinci iz AK Varažin Valentina Belović koja se plasirala na 57. mjesto dok je najbolja hrvatica bila Barbara Belušić na 30. mjestu. Igor Goričanec je utrku završio kao 51.

Inače Svjetska atletska federacija (IAAF) odnedavno tretira planinska prvenstva jednakopravno kao i atletiku na stazi pa je time uspjeh još veći. Šimunčić je doživjela i posebnu počast tako što je na otvorenju nosila hrvatsku zastavu.