Simona Jambrošić pobjednica na juniorskom kupu i 2. “Utrci 3 mosta” Foto: AK Varaždin

Simona Jambrošić pobjednica na juniorskom kupu i 2. “Utrci 3 mosta”

Varaždinske vijesti | 1.6.2021. u 18:16h | Objavljeno u Sport

Proteklog vikenda je u Zagrebu, u organizaciji AK Agram, održan Kup i ekipno PH za juniore i juniorke uz sudjelovanje velikog broja natjecatelja.

Najbolja trkačica AK Varaždin Simona Jambrošić nastupila je u utrci na 5000 m i uvjerljivo pobijedila s rezultatom vrlo blizu svojeg osobnog rekorda na stazi. Svakako je za napomenuti da je od početka do kraja praktično trčala sama i istrčala vrijednih 18:12:77.

U nedjelju, 30. svibnja, u vrlo dobroj organizaciji TK Kotoripski begači, održana je 2. “Utrka 3 mosta”. Ukupno je u utrci nastupilo 165 natjecatelja i to na duljoj stazi od 7,7 km njih 102 te na kraćoj stazi dužine 3,3 km 63 natjecatelja. Simona Jambrošić je nakon pobjede na juniorskom kupu Hrvatske dan prije pridodala i pobjedu na ovoj utrci. Osim što je uvjerljivo pobijedila u ženskoj konkurenciji, ravnopravno je utrčala u cilj s najboljim muškim predstavnikom Krešimirom Horvatom. Oboje su ovu dionicu glavne utrke od 7,7 km pretrčali za 29:59. Simona je ujedno ovim rezultatom postavila i novi rekord staze u ženskoj konkurenciji.

Ove subote Simonu već očekuje nova utrka na 5000 m na Pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske za seniore/ke, gdje će u konkurenciji najboljih trkačica Hrvatske pokušati još popraviti svoj rezultat.