Simona Jambrošić i Andrej Hladnik najbolji u AK Varaždin za 2020. godinu Foto: AK Varaždin

Simona Jambrošić i Andrej Hladnik najbolji u AK Varaždin za 2020. godinu

| 28.2.2021. u 09:04h | Objavljeno u Sport

U klupskim prostorijama na stadionu Slobode proglašeni su najbolji atletičare Atletskog kluba Varaždin za 2020.godinu. Bez obzira na to što je 2020. godina bila takva kakva je zbog općepoznate situacije oko korone, označena je rezultatski najboljom u dosadašnjem radu kluba.

Najbolji atletičari AK Varaždin za 2020. su: Andrej Hladnik i Simona Jambrošić. Nakon višegodišnje dominacije Igora Goričanca i Alenke Horvat, ipak je došlo do određene smjene generacije. Hladnik i Jambrošić su svojim rezultatima u 2020. godini to svakako i zaslužili.

Hladnik se svojim rezultatima sasvim približio najboljim dugoprugašima Hrvatske (4. mjesto – maraton, 4. mjesto polumaraton, 5. mjesto PH planinsko dugo…). U klubu se nadaju da će ove godine ipak biti i na pobjedničkom postolju na jednoj od službenih utrka za PH. Svojim rezultatima svakako je najviše doprinio osvajanju ekipnih titula našeg kluba.

Napredak Jambrošić kroz godinu je očit iz utrke u utrku, a prošlogodišnji rezultati to upravo i potvrđuju: Na PH za mlađe juniorke, 3000 m zauzela je 2. mjesto (10:42,87), na PH za juniorke, 5000 m osvojila je 2. mjesto (18:36,49), na PH za mlađe seniorke, na 5000 m bila je na 2. mjestu (18:29;36), a u nastupu u reprezentaciji Hrvatske na Prvenstvu Balkana za juniorke u Istanbul zauzela je 6. mjesto.

Osim njima u pojedinačnoj konkurenciji dodijeljena su i priznanja - slike, za posebne uspjehe u ekipnoj konkurenciji. AK Varaždin je prošle godine bio prvak Hrvatske u maratonu (Hladnik, Zadravec, Križanić), viceprvak Hrvatske u polumaratonu (Hladnik, Zadravec, Križanić) i dva put brončani u planinskom trčanju (Hladnik, Goričanec, Križanić), te u ženskoj konkurenciji (Kaniški, Horvat, Sajko).