Šestero članova Karate kluba Varaždin osvojilo pet odličja u Zagrebu

| 18.4.2016. u 09:52h | Objavljeno u Sport

Članovi Karate kluba Varaždin ostvarili su vrhunske rezultate na 17. Memorijalnom karate kupu Zagreb, koji je okupio čak 451 natjecatelja iz 53 hrvatska kluba. Šestero varaždinskih natjecatelja vratilo se s pet medalja, dva zlata i tri bronce.

Zlato je osvojio Dorian Kalajdžija u kategoriji mlađi kadeti do 52 kg. U finalu je bio bolji od Antonia Filipovića iz Karate kluba Ronin. U istoj kategoriji klupski kolega Lovro Rozman je u četvrtfinalu izgubio od Karla Volarića u posljednjim sekundama.

Zlato je osvojio i Tibor Kovačić kod učenika iznad 46 kg. U finalu je bio bolji od Maxa Fajerbacha iz KK Hercegovina. Brončano odličje osvojila je Ivona Ciglar kod kadetkinja do 54 kg. U borbi za broncu pobijedila je Miju Kitarović iz Šibenika s maksimalnih 8:0.

Luka Salihović je u kategoriji mlađi kadeti do 41 kg stigao do borbe za broncu, gdje je uvjerljivo i to prekidom savladao Zorana Jelavića iz Karate kluba Kaptol. Broncu je osvojila i Leona Gulija kod učenica do 44 kg.

Osvajanjem pet odličja Karate klub Varaždin u ukupnom poretku klubova zauzeo je deseto mjesto. Varaždinske karatiste na turniru su vodili trener i izbornik juniorske i mlađe seniorske reprezentacije Esad Garibović te državni prvak i jedan od ponajboljih svjetskih karatista u svojoj kategoriji Enes Garibović.