Seniorska ekipa BASK Vinice Foto: BASK Vinica

Seniorke BASK Vinice osvojile ekipno državno prvenstvo u Zagrebu

VV/MN | 14.7.2020. u 08:43h | Objavljeno u Sport

U subotu 11. srpnja u Zagrebu se na biciklističkoj pisti u organizaciji Hrvatskog biciklističkog saveza i Biciklističkog kluba Sljeme održalo Državno prvenstvo na pisti 2020.

Biciklistički akademski sportski klub Vinica nastupio je sa svojom akademskom seniorskom ekipom u sastavu Ana Marija Galeković, Mia Vrhar i Lucija Petrović koja je osvojila ekipno prvo mjesto u dohvatnoj vožnji u seniorskoj konkurenciji pobjedom u finalnoj vožnji ekipu nad ekipom GEMA iz Bjelovara u sastavu Iva Remeta, Paula Galeković i Dunja Ambrošić. Također je BASK VInica ostvarila odlične rezultate u ostalim disciplinama.

U pojedinačnoj konkurenciji u disciplini 500 metara četvrto mjesto zauzela je Ana Marija Galeković, šesto mjesto Lucija Petrović, a osmo mjesto Mia Vrhar. U pojedinačnoj konkurenciji u disciplini 2000 dohvatno, četvrto mjesto zauzela je Mia Vrhar, peto mjesto Lucija Petrović, a šesto mjesto Ana Marija Galeković.

- Izuzetno sam ponosan na svoje sportašice državne prvakinje, te na činjenicu da je biciklizam opet ostvario značajan rezultat za naš biciklistički kraj. Najviše od svega me veseli što su sportašice većinom studentice Sveučilišta Sjever, koje rade s Nedeljkom Pavlecom te uspijevaju uskladiti sportska natjecanja i akademsku karijeru. Svakako bih istaknuo Ana Mariju Galeković buduću profesoricu tjelesne i zdravstvene kulture koja je prije 10-tak godina bila jedna od prvih učenica sudionica tada PILOT biciklističkog projekta Želim voziti bicikl, koji danas obuhvaća preko 100 učenika. U planovima za daljnji razvoj biciklizma svakako je izgradnja biciklističkog centra uključujući biciklistički pistu, BMX – stazu, te MTB stazu koji bi omogućio daljnji razvoj i kontinuitet vrhunskih sportskih rezultata - zaključio je Branimir Štimec, trener BASK Vinice.

PISTA_1_-_POSTOLJE.jpg

pista_9_-_start_2.jpg

pista_8_-_start.jpg

pista_6_-_ekipa_na_pisti.jpg

pista_5_-_bask_vinica.jpg

pista_4-_trener_i_ekipa.jpg

pista_3_-_medalja_1.jpg

PISTA_2-_Medalja.jpg