U Varaždinu održano Prvenstvo Hrvatske u combat savateu

VV | 21.6.2021. u 10:40h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ
Tajana Košćak, Ines Leskovar, Nika Špoljarić, Neven Travaš, Niko Krečak, Jakov Jozić, Roko Ereš i Patrik Grđan iz Savate kluba Omega Varaždin bili su prijavljeni na državno prvenstvo koje je održano u Varaždinu 19. lipnja.
Upareni su Niko Krečak, Jakov Jozić, Roko Ereš i Patrik Grđan. Niko je u svojoj prvoj kombat borbi napravio izvrstan rezultat osvojio je srebrno odličje i pokazao veliki potencijal za buduća natjecanja. Roko Ereš također je prvi puta nastupio u kombat borbi te u prvom kolu svladao borca iz Valpova i najavio vrhunsku borbu u finalu, u finalnoj borbi osvaja srebrno odličje iako je dvojbena odluka sudaca, izvrsnom borbom u finalu kvalitetnijem taktičkom pristupu i efikasnom tehnikom suci su odlučili dati pobjedu protivniku.
Nakon Roka nastupio je iskusniji Jakov Jozić, pobjedom u kvalifikacijskim mečevima osigurao je finale. U finalu je za protivnika imao čvrstog iskusnog borca i nije dopustio da mu otme zlatno odličje. Na kraju je u ring izašao iskusan Patrik Grđan, Patrik je u svojem finalu pokazao najviši stupanj poznavanja tehničkih i taktičkih zahtjeva u savateu. Najbolju izvedbu borbe toga dana pripada Patriku.