Sastao se Izvršni odbor NK Varaždin - Zoran Kastel više nije trener momčadi Foto: Krešimir Đurić

Sastao se Izvršni odbor NK Varaždin - Zoran Kastel više nije trener momčadi

| 28.5.2021. u 12:03h | Objavljeno u Sport

Na redovnoj sjednici, Izvršni odbor Nogometnog kluba Varaždin zahvalio se na suradnji treneru prve momčadi Zoranu Kastelu i njegovom pomoćniku Dariju Jertecu, s kojima će klupska uprava razgovarati o budućim aktivnostima u klubu.

Nakon što je svoj mandat dao na raspolaganje, Izvršni je odbor Miljenka Mumleka razriješio dužnosti sportskog direktora kluba. Mumlek će ubuduće obavljati posao trenera u nogometnoj akademiji.

Dosadašnji direktor Toni Dalić dobio je jednoglasnu podršku da funkciju obnaša i u narednom periodu.

Nova sezona u Drugoj HNL počet će 14. kolovoza, a pripreme momčadi Varaždina planirane su za početak srpnja. Ambicije su što je prije moguće ostvariti povratak u najelitniji rang hrvatskog klupskog nogometa, već u sezoni 2022./2023., iako to neće biti jednostavno ostvariti u konkurenciji 16 klubova. Istaknuto je da se klub treba što je više moguće oslanjati na vlastiti kadar, a u novoj će sezoni prvoj ekipi biti priključeno i nekoliko juniora.

Članovi Izvršnog odbora složili su se i da treba poboljšati i pojačati rad klupske nogometne akademije. Na sinoćnjoj je sjednici analizirana prošla sezona, u kojoj je seniorska momčad napustila najelitniji rang hrvatskog klupskog nogometa.

Sezona je u financijskom dijelu završena u plusu, pri čemu je od sponzorstava namaknuto 3,49 milijuna kuna, od čega je veliki dio sredstava osiguran izvan regije.

– Najviše smo sami krivi za ostvareni rezultat, a nekoliko je razloga koji su utjecali na rezultat u netom završenoj sezoni. Prvi i najvažniji je proračun kluba. Potvrdilo se da ne možemo parirati klubovima s proračunima iznad 25 milijuna kuna, iako smo pokazali da možemo pobijediti i te velike klubove, ali naši igrači nisu mogli držati kontinuitet igara. Bilo je i ozljeda, a i pandemija nas je pogađala u ključnim trenucima te su igrači izostajali i nisu se vraćali u sastav po mjesec i pol dana. Veliki nedostatak za klub bilo je igranje pred praznim tribinama gradskog stadiona na kojem smo uvijek imali veliku podršku navijača i simpatizera kluba. Bespredmetno je pričati o sucima i VAR-u, no činjenica je da ni jedna odluka VAR-a nije bila u našu korist – čulo se tijekom rasprave na sjednici Izvršnog odbora.