Saša Hojski: Bili smo dobri i nemamo si što prigovoriti, a našim navijačima svaka čast i skidam im kapu

| 23.10.2024. u 10:46h | Objavljeno u Sport

Nogometaši Bednje su sinoć kao domaćini na stadionu Rujevica odigrali susret osmine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, u kojem su izgubili od sastava Rijeke rezultatom 3:0.

Bednja se ovim porazom oprostila od daljnjeg natjecanja u Kupu, ali se nije osramotila. Prvo ime susreta bio je reprezentativac Rijeke Marco Pašalić, koji je bio dvostruki strijelac.

Momčad Bednja je sve do 60. minute, zahvaljujući raspoloženom vrataru Marku Galošiju, držala rezultat 0:0, a onda je Pašalić u razmaku od samo dvije minute postigao dva pogotka, u 60. i 62. minuti, za vodstvo Rijeke od 2:0, a konačnih 3:0 postavio je Šimun Butić golom u 90.+1 minuti nadmetanja.

- Zadovoljan sam, Rijeka je sigurno daleko bolja momčad od nas. Znali smo da će pokušati prvih pola sata riješiti utakmicu, ali nisu, jer naš golman Galoši je vrhunski obranio tri-četiri zicera, iako su sve to bili udarci a ne izrađene prilike. Poslije 60. minute malo smo pali energetski, nismo ih više toliko mogli pratiti i Rijeka je zasluženo pobijedila, ali borili smo se - rekao je kapetan momčadi Bednje Saša Hojski.

Otežavajuća okolnost za momčad iz Beletinca bio je i brzi teren na stadionu Rujevica, jer igrači Bednje do sada nisu igrali na sličnom travnjaku.

- Teren na Rujevici je strahovito brz, štopaš loptu, a ona samo ide. Teško se bilo priviknuti na teren. Da smo odigrali još poneku utakmicu na takvom terenu možda bi mogli i bolje parirati Rijeci,ali ovako lopta je bila strašno brza i nismo se snašli onako kako smo mislili da ćemo se prilagoditi. Bili smo dobri i nemamo si što prigovoriti - rekao je Hojski.

Posebna priča ovog susreta su navijači Bednje. Naime, klub iz Beletinca, mjesta koje broji oko 900 stanovnika,imao je na tribinama Rujevice oko 400 svojih navijača, koji su bili smješteni na desnoj strani zapadne tribine i tijekom cijelog susreta glasno su bodrili svoju momčad, bez ijednog incidenta.

- Sjajni su, bodre nas na našem terenu, a isto tako i kada igramo u gostima, a u velikom su broju došli i na Rujevicu. Ljudi su uzimali godišnje odmore, slobodne dane da bi došli u Rijeku. Svaka im čast i skidam im kapu - zaključio je kapetan Bednje.