Saru Kolak ipak nećemo gledati u finalu Svjetskog prvenstva Foto: Martin Novosel

Saru Kolak ipak nećemo gledati u finalu Svjetskog prvenstva

VV | 23.8.2023. u 12:56h | Objavljeno u Sport

Na žalost, natjecateljska forma i dalje muči zlatnu olimpijku iz Rija de Jainera, Saru Kolak, koja je u današnjim kvalifikacijama za finale Svjetskog atletskog prvenstva u Budimpešti ostala kratka i ostvarila 9. mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini što nije bilo dovoljno dobro da se plasira među 12 najboljih bacačica iz dvije kvalifikacijske skupine.

Sara je najbolji izbačaj imala u trećem i posljednjem pokušaju u kvalifikacijskoj skupini B gdje je njeno koplje imalo udaljenost od 55,89 metra, u prvom pokušaju je bacila udaljenost od 50.80 metara, a u drugom pokušaju je imala prijestup. Sve to je bilo dovoljno tek za 9. mjesto u njenoj skupini B, a sveukupno je ostvarila 23. mjesto kvalifikacija.

Iz kvalifikacijske skupine A se plasiralo osam bacačica koplja, a iz kvalifikacijske skupine B samo četiri. Najbolji rezultat kvalifikacija je bio 63.50 metara, a to je bacila Līna Mūze-Sirmā, dok je posljednje 12. mjesto kvalifikacija pripalo Australki Kelsey-Lee Barber s izbačajem od 59.66 metara.