Sara Kolak više ne trenira sama, novog trenera još jednom našla u Sloveniji

| 3.2.2022. u 13:09h | Objavljeno u Sport

Sara Kolak, atletičarka riječkog Kvarnera i olimpijska pobjednica u bacanju koplja iz Rio de Janeira 2016. godine, ima novog trenera. Riječ je o Gorazdu Rajheru, nekadašnjem slovenskom bacaču koplja i donedavnom treneru Kristjana Čeha, slovenskog bacača diska i mlađeseniorskog prvaka Europe, koji je na Olimpijskim igrama u Tokiju zauzeo peto mjesto, s kojim trenira u Ptuju, objavio je riječki Novi list.

– Do ove suradnje nije došlo preko noći, dugo sam razmišljala, zato je potraga za novim trenerom tako dugo trajala. Odlazak u inozemstvo nije bio opcija, tražila sam trenera koji je u blizini, a ima znanja. I odabir je pao na Gorazda. Kontaktirala sam ga, popričali smo, oboje smo si uzeli nekoliko dana za razmisliti nakon čega smo dogovorili probni rok od mjesec, dva koji će nam dati odgovor hoće li naša suradnja funkcionirati. I funkcionira – rekla je Sara Kolak, koja je završila višemjesečnu agoniju potrage za prvim čovjekom struke nakon što je poslije Olimpijskih igara u Tokiju okončala suradnju s Andreasom Thorkildsenom.

Sara je već ranije surađivala s jednim trenerom iz Slovenije. Bio je to Andrej Hajnšek koji ju je trenirao upravo kada je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju de Jaineru 2016. godine.