Sari Kolak je današnje natjecanje u Zagrebu bilo posljednje prije nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kataru Foto: Krešimir Đurić

Sara Kolak, s novim trenerom, pobijedila na 69. Memorijalu Borisa Hanžekovića

| 3.9.2019. u 19:33h | Objavljeno u Sport

Zlatna ludbreška olimpijka Sara Kolak pobijedila je na današnjem 69. Memorijalu Borisa Hanžekovića, koji je održan u sklopu međunarodnog atletskog mitinga IAAF World Challenge Zagreb. Kolak je slavila s hicem od 66,54 metra, što je šesti hitac sezone i rekord mitinga, a kojeg je ostvarila u trećoj seriji.

Kolak je u prvoj seriji koplje letjelo na daljinu od 65,82 metra, u drugoj je seriji imalo daljinu od 61,51 metar. U četvrtoj seriji koplje je letjelo 59,06 metara, u petoj je napravila prestup, a i šestoj je imala rezultat od 52,70 metara.

Drugo je mjesto zauzela Kanađanka Elizabeth Gleadle,s rezultatom 63,77 metara, treća je bila Poljakinja Maria Andrejczyk, s rezultatom 60,91 metar, a na četvrtom je mjestu natjecanje okončala Slovenka Martina Ratej s rezultatom 60,50 metara.

Kolak je u Zagrebu nastupila s novim trenerom Norvežaninom Andreasom Thorkildsenom i bila je druga hrvatska zvijezda koja je sudjelovala na Hanžeku, a ovo joj je bilo posljednje natjecanje prije nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kataru.