Sara Kolak: Ponovno uživam u natjecanju Foto: Martin Novosel

Sara Kolak: Ponovno uživam u natjecanju

| 27.6.2022. u 15:27h | Objavljeno u Sport

Nakon dvije razočaravajuće sezone, koje su obilježile oporavak od operacije lakta, prekid suradnje s trenerom Norvežaninom Andreasom Thorkildsenom te pandemija koronavirusa, Ludbrežanka Sara Kolak nada se da bi ovom sezonom konačno vratila renome osvajačice zlatnog odličja na Olimpijskim igrama 2016. godine u Rio de Janeiru.

Natjecateljski ritam

Nije startala bajno. Na tradicionalnom mitingu “Zlatá tretra” u Ostravi iz serije WA Continental Tour Gold, osvojila je tek šesto mjesto u konkurenciji šest natjecateljica, ali nakon toga nanizala je tri mitinga na kojima je svaki puta bila na postolju. Prvo je na Memorijalu Josefa Odložila u Pragu osvojila drugo mjesto, nakon toga je na mitingu u nizozemskom Leidenu osvojila prvo mjesto, što joj je ujedno bilo i prvo prvo mjesto nakon 2020. godine, a nakon toga je na mitingu u češkom Kladnu još jednom osvojila drugo mjesto. Tri postolja na četiri mitinga, sasvim dobro za početak sezone.

- Sa svakim novim natjecanjem ide sve bolje. Vidi se konstanta na natjecanjima i uhvatila sam natjecateljski ritam, borbu i mogu reći da sam zadovoljna kako to ide. Taj dan si sretan kada se nađeš na postolju, analiziraš kako si odradio natjecanje i nakon toga ideš dalje. Imam dosta natjecanja na rasporedu i doista se ne sjećam kada sam zadnji puta imala toliko natjecanja u planu, ali zadovoljna sam početkom, napredujem na svakom natjecanju, ali još ima dosta prostora za napredak - rekla je Kolak.

Više u novom broju Varaždinskih vijesti....