Sara Kolak: "Neke stvari ove sezone nisu bile kako su trebale biti" Foto: Krešimir Đurić

Sara Kolak: "Neke stvari ove sezone nisu bile kako su trebale biti"

| 16.8.2021. u 15:00h | Objavljeno u Sport

Posljednje dvije godine, na žalost, sigurno neće ostati u dobrom pamćenju ludbreške bacačice koplja Sare Kolak, koja je bila daleko od natjecateljske forme koju je imala 2016. i 2017. godine, kada je osvojila zlatno olimpijsko odličje. Ove godine imala je samo jedan nastup na atletskom mitingu uoči Olimpijskih igara u Tokiju i to u Ostravi, na mitingu Zlatna sprinterica, gdje je ostvarila treće mjesto. Nakon Ostrave odlučila se da neće nastupati na mitinzima i da će se posvetiti treningu i pripremama za Olimpijske igre u Tokiju i obranu zlata iz Rio de Jainera.

Nezadvoljna tehnikom

- Nakon prvog natjecanja ove sezone odlučila sam se vratiti u bazu u Oslu i posvetiti treningu i poboljšavanju tehnike. Trebalo je poraditi na tehnici jer je bilo dosta grešaka i zbog toga sam bila kod kuće, fokusirala se na tehniku, a zbog spleta okolnosti nisam ni mogla više u Oslo. Što bi bilo da sam se odlučila nastupiti na natjecanjima prije Olimpijskih igara, ne znam, ali stojim iza svoje odluke da se više posvetim treningu i radu na tehnici - rekla je Sara Kolak.

Nije bila zadovoljna sa svojim izbačajima na Olimpijskim igrama te tvrdi da je i dalje muče problemi u tehnici kod bacanja koplja, ali se nada da će do kraja sezone na natjecanjima koji su ostala poraditi na tome i vidjeti rezultate poboljšanja već do zadnjeg natjecanja na kojem će nastupiti, Hanžekovom memorijalu, koji je na rasporedu sredinom rujna.

Pročitajte više u novom broju Varaždinskih vijesti...