Sara Kolak bez finala Europskog prvenstva u Munchenu u bacanju koplja

| 18.8.2022. u 10:54h | Objavljeno u Sport

Ludbreška zlatna olimpijka iz Rija de Jainera je danas nastupila na kvalifikacijama Europskog prvenstva u bacanju koplja u Munchenu i ostala bez nastupa u finalu koje se održava u subotu.

Sjajno je počela današnje kvalifikacije u kvalifikacijakoj skupini B i imala je najbolji hitac u prvoj seriji s udaljenošću od 57,31 metra, bila je bolja i od svjetske rekorderke u ovoj disciplini Barbore Špotakove. Na žalost u drugoj i trećoj seriji nije imala valjane pokušaje (namjerni prestup), dok je konkurencija imala bolje rezultate od nje u drugoj i trećoj seriji. Sve natjecateljice su imale tri pokušaja da izbore svoje mjesto u finalu.

Prvih šest iz obje kvalifikacijske skupine je izborilo svoje mjesto u finalu, a to su redom Liveta Jasiunate (Litva), Elina Tzengko (Grčka), Victoria Hudson (Austrija), Lina Muze (Latvija), Nikol Tabackova (Češka), Barbora Špotakova (Češka), Madara Palameika (Latvija), Martina Ratej (Slovenija), Martina Ogrodnikova (Češka), Adriana Vilagoš (Srbija) i Reka Szilagy (Mađarska).

Najbolji rezultat kvalifikacija je ostvarila Liveta Jasuinaite s hicem od 61,85 metra, dok je zadnja koja se kvalificirala u finale bacila 57,40 metra, Reka Szilagy.

Kolak je ostvarila 14. rezultat kvalifikacija, i bila je dva mjesta ispod potrebnog najmanje 12. mjesta za nastup u finalu.

Označeno u