Sandro Meštrić debitirao pobjedom na golu Kielcea u susretu Orlen Superlige

| 4.2.2024. u 19:13h | Objavljeno u Sport

Nakon operacije kralježnice i osmomjesečnog oporavka kneginečki rukometni golman i bivši vratar Dabrova Sandro Meštrić (27) jučer je debitirao na golu poljskog sastava Industria Kielce u susretu Orlen Superlige protiv momčadi Azoti Tarnov.

Bila je to utakmica 15. kola najelitnijeg ranga poljske rukometnog klupskog natjecanja, a u kojoj je Meštrićev sastav pobijedio u gostima rezultatom 39:26.

Industria Kielce trenutačno je drugoplasirana momčad poljske lige, a Meštrić je jučer branio u prvom poluvremenu, kada je imao 35 posto obranjenih lopti.

Uz Meštrića u momčadi je od hrvatskih igrača Igor Karačić, a u sastavu, kojem je trener Talant Dujshebaev, još su Haukur Thrastarson, Daniel Dujshebaev, Alex Dujshebaev, Michał Olejniczak, Nicolas Tournat, Benoit Kounkoud i Dylan Nahi, dok mu je vratarska konkurencija Andreas Wolff.

Meštrić je za Kielce potpisao u siječnju 2022. godine, još kada je bio golman slovenskog prvoligaša Ribnice, a slavnom poljskom klubu priključio se po završetku te sezone.

Meštrić je rukometnu karijeru započeo u rodnom Knegincu, u Rukometnom klubu Kneginec, nakon čega je branio u Vidovcu i Trnovcu.

Za GRK Varaždin 1930 potpisao je 2014. godine, iz kojeg je u veljači 2021. godine otišao u francuski Pays d’Aix UC, a onda je nosio dres slovenske Ribnice, gdje je bio proglašen i najboljim golmanom slovenske lige u sezoni 2021./2022.